Πρόκληση για το λαό η σημερινή επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο αεροπλανοφόρο “Αϊζενχάουερ”

Ο Κ. Μητσοτάκης μαζί με τον Αμερικανό Πρέσβη στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου "Αϊζενχάουερ"
Φώτο Αρχείου / Ο Κ. Μητσοτάκης μαζί με τον Αμερικανό Πρέσβη στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου “Αϊζενχάουερ” / Πηγή: Eurokinissi

Η άφιξη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ στο λιμάνι της Σούδας και η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι πρόκληση για το λαό της Κρήτης, για όλο τον ελληνικό λαό.

Ακόμα πιο προκλητικές είναι οι φιέστες και οι τυμπανοκρουσίες. Γιατί την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι και ο λαός μας δοκιμάζονται σκληρά από την πανδημία λόγω των εγκληματικών πολιτικών της κυβέρνησης και της διαχρονικής υποβάθμισης της υγείας.

Γιατί την ίδια ώρα οι δίκαιες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις του λαού βαφτίζονται “επικίνδυνες συναθροίσεις” και δέχονται την πιο άγρια καταστολή.

Γιατί η άφιξη του αεροπλανοφόρου, οι ασκήσεις και η κάθε είδους ενίσχυση των βάσεων και του στρατιωτικού εξοπλισμού επιβεβαιώνουν ότι οι μηχανές του πολέμου ζεσταίνονται για τα καλά.

Όχι μόνο τυμπανοκρουσίες και γιορτές δεν τους ταιριάζουν, αλλά χρειάζεται να αποκρουστούν με το μεγαλύτερο σθένος από το λαό.

Μαζί του πρέπει να είναι και όλοι στρατευμένοι, φαντάροι, ναύτες και σμηνίτες, εκφράζοντας την πλατιά καταδίκη τους στην ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς.

Κι όποιος τολμήσει να τους εκφοβίσει να “κλείσουν το στόμα”, ότι “δεν έχουν δουλειά να ανακατεύονται με αυτά”, ότι “πρέπει να στηρίζουν την πατρίδα” και άλλα παρόμοια… να ξέρει ότι θα μας βρει απέναντί του!

Κατερίνα Γεράκη, Δικηγόρος

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...