Πρόκληση για το λαό της Αχαΐας οι δηλώσεις του υφυπουργού Άγγελου Συρίγου

Συνεκπαίδευση ναρκοθηρίας μεταξύ του Ναρκοθηρευτικού ΕΥΡΩΠΗ και της Μόνιμης Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης 2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group Two / SNMCMG2) η οποία αποτελούταν από το Ισπανικό Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης ESPS RAYO, το Ισπανικό Ναρκοθηρευτικό ESPS SEGURA και το Ιταλικό Ναρκοθηρευτικό ITS TERMOLI, στην θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού κόλπου. Δευτέρα 6 έως την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021
Συνεκπαίδευση ναρκοθηρίας μεταξύ του Ναρκοθηρευτικού ΕΥΡΩΠΗ και της Μόνιμης Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης 2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group Two / SNMCMG2) η οποία αποτελούταν από το Ισπανικό Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης ESPS RAYO, το Ισπανικό Ναρκοθηρευτικό ESPS SEGURA και το Ιταλικό Ναρκοθηρευτικό ITS TERMOLI, στην θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού κόλπου. Δευτέρα 6 έως την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 / Πηγή: ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI

Ο λαός της Αχαΐας πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο λιμάνι της Πάτρας, το Σάββατο 15 Οκτώβρη, με αφορμή τον ελλιμενισμό στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, ΝΑΤΟϊκής αρμάδας πολέμου – με Τούρκο Διοικητή- αποτελούμενη από οκτώ πλοία, από το οποία δύο τουρκικά, ενώ σήμερα ετοιμάζεται για νέα κινητοποίηση.

Απαίτησε το λιμάνι της Πάτρας να μην μετατραπεί σε ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην περιοχή, καθώς και τη μη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.

Την ίδια στιγμή την Κυριακή 16 Οκτώβρη στο φύλλο της εφημερίδας της Πάτρας: “Η ΓΝΩΜΗ”, ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, παραχώρησε συνέντευξη τύπου.

Αποτελεί πρόκληση για το λαό της Πάτρας τη στιγμή που διαδήλωνε στους δρόμους της πόλης ενάντια στην παρουσία της ΝΑΤΟϊκής αρμάδας, ο υφυπουργός να δίνει συνέντευξη δηλώνοντας την ικανοποίησή του από τις ΗΠΑ.

Αποτελεί αίσχος, ο υφυπουργός Παιδείας να λέει τέτοια πράγματα τη στιγμή που στο λιμάνι έχουν υψωθεί Νατοϊκές σημαίες (και της Τουρκίας)!

Ο λαός θα δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στη χώρα μας. Θα παλέψει για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και το κλείσιμο των αμερικανονατοϊκών βάσεων στη χώρα μας.

Ο ΜΑΡΚΟΝΗΣ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...