Προσχέδιο Δήλωσης Συνόδου Κορυφής-Για τον Μάρτιο οι όποιες κυρώσεις

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ - 10/12/2020
Σύνοδος Κορυφής ΕΕ – 10/12/2020 / Πηγή: Eurokinissi

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νέο προσχέδιο δήλωσης της Συνόδου Κορυφής, «φέρνει» κυρώσεις κατά προσώπων, για τις  παράνομες έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και οι  αποφάσεις  για ενδεχόμενες οικονομικές  κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία μετατίθενται για τον Μάρτιο.

Σε  ακόμη μία παράταση φαίνεται ότι θα προχωρήσει  και αυτή η Σύνοδος, όσον αφορά στην απόφαση ευρύτερων οικονομικών κυρώσεων προς την Τουρκία. Η δήλωση περιλαμβάνει, προς επιβεβαίωση προηγούμενης αρθρογραφίας μας ότι  η ΕΕ θα αναμένει να εξετάσει και να αποφασίσει σε συντονισμό με τις ΗΠΑ, και τον νέο της Πρόεδρο τη στάση της απέναντι στη γείτονα χώρα. Η πορεία των ευρωτουρκικών σχέσεων σε βίο παράλληλο με τις αμερικανοτουρκικές. Ο Τζ. Μπάιντεν, αναλαμβάνει τα νέα καθήκοντά του, ως Πρόεδρος των ΗΠΑ των Ιανουάριο. Συνεπώς, η Ένωση παρατείνει για τον Μάρτιο την όποια απόφαση για κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία.

Σε μια προσπάθεια μάλιστα να «θολώσει τα νερά», ο ιμπεριαλιστικός Οργανισμός φαίνεται ότι θα προχωρήσει σε κυρώσεις κατά μεμονωμένων προσώπων-εταιρειών, που σχετίζονται με τις παράνομες ενέργειες έρευνας-γεώτρησης  από πλευρά της Τουρκίας στα ανοιχτά της Κύπρου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Δείτε ακόμα...