Πρόσκληση κατάταξης στρατεύσιμων ΠΑ 2022Α’ ΕΣΣΟ

124 ΠΒΕ - Πολεμική Αεροπορία -Τρίπολη -Σμηνίτες
Φώτο Αρχείου / Από παλαιότερη Ορκωμοσία νεοσυλλέκτων στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη / Πηγή: Eurokinissi

Καλούνται να καταταγούν στην Πολεμική Αεροπορία με την 2022Α’/ΕΣΣΟ, οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί η μεταφερθεί στην ΠΑ, είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και Τετάρτης κατηγορίας (Ι1 έως και Ι4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες: 

Α. Τους στρατεύσιμους της κλάσης 2024 (γεννημένοι το 2003), που είναι γραμμένοι η είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων των νομών Αττικής (ΣΥ Αθήνας και ΣΥ Πειραιά), Εύβοιας , Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας (ΣΥ Στερεάς Ελλάδας), Ηράκλειου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Χανίων (ΣΥ Κρήτης), Δωδεκανήσου, Κυκλάδων (ΣΥ Νοτίου Αιγαίου), Λέσβου, Σάμου, Χίου (ΣΥ Βορείου Αιγαίου), Κέρκυρας (ΣΥ Κέρκυρας).
   Β. Τους στρατεύσιμους των κλάσεων 1999 έως και 2023  (γεννημένοι το 1978 έως και το 2002), από όλους τους νομούς, που έχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει η όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσης τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου 2021 έως και 31 Οκτωβρίου 2021.
   Γ. Τους στρατεύσιμους των κλάσεων 1999 έως και 2023 που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης της περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2021 έως και 31 Δεκεμβρίου 2021.
  Δ. Τους στρατεύσιμους και ανυπότακτους των παραπάνω κλάσεων, που κλήθηκαν με προηγούμενες ΕΣΣΟ και για λόγους υγείας μετατοπίστηκε η ημερομηνία κατάταξης τους, σύμφωνα με την παράγραφο 7γ του άρθρου 37 του Ν. 3421/2005.

Οι ημερομηνίες κατάταξης των καλουμένων ορίζονται ως εξής:

α. Η 17η Ιανουαρίου 2022, για τους στρατεύσιμους όλων των στρατολογικών υπηρεσιών που έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας η κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας Ι/2 έως και Ι/4 με γνωμάτευση οποιασδήποτε επιτροπής απαλλαγών των Ενόπλων δυνάμεων.
β. Η 17η Ιανουαρίου και 18η Ιανουαρίου 2022, για τους λοιπούς στρατεύσιμους, όλων των στρατολογικών υπηρεσιών.

Όλοι οι στρατεύσιμοι που καλούνται, υποχρεούνται να καταταγούν στην 124 Πτέρυγα βασικής εκπαίδευσης στην Αεροπορική βάση Τρίπολης, εκτός αυτών που έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας η κρίθηκε η σωματική τους ικανότητα με γνωμάτευση οποιασδήποτε επιτροπής απαλλαγων των Ενόπλων δυνάμεων, οι οποίοι υποχρεούνται για καταταξη στο 251 γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τις ειδικές κατηγορίες στρατεύσιμων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους στρατολογικές υπηρεσίες η να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της ΠΑ www.haf.gr και την ηλεκτρονική διεύθυνση https://diavgeia.gov.gr/decision/view/ΨΙΩ26-ΛΣΒ.
Επισημαίνεται ότι καθίσταται υποχρεωτική η υποβολή σε μοριακό έλεγχο ανίχνευσης (τεστ PCR) του κοτωνοιου Covid-19.

Δείτε ακόμα...