Προσλήψεις προσωπικού στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του 401 ΓΣΝΑ

401 ΓΣΝΑ
Φώτο Αρχείου / 401 ΓΣΝΑ / Πήγη: Eurokinissi

Ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας για προσλήψεις προσωπικού στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναλυτικά:

“Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε, στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του 401 ΓΣΝΑ στις 4 Σεπτέμβρη 2023 δόθηκε εντολή (διαταγή) στο προσωπικό της πρωινής βάρδιας να λειτουργεί και σε απογευματινή, και να ενταχθεί τελικά σε κυλιόμενο ωράριο.

Στο 401 ΓΣΝΑ η στρατιωτική ιεραρχία αποφάσισε να υπάρξει υποχρεωτική λειτουργία δεύτερης βάρδιας, ανατρέποντας το ωράριο εργασίας των εργαζομένων με μια απλή διαταγή και μόνο για το Ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου, κάτι που ενδεχομένως μελλοντικά να μην περιορισθεί στο εν λόγω τμήμα, αλλά να επεκταθεί και στο υπόλοιπο νοσοκομείο ή και ευρύτερα.

Η διαταγή για αλλαγή του ωραρίου εργασίας των εργαζομένων δόθηκε στις 26/6/2023 από το ΓΕΣ/Β1/4, όπου τροποποιήθηκε η Φ.409/44/189752/Σ.11435/15 Νοε11/ΓΕΣ/ΔΙΜΣΠΡΟ/5β, η οποία εναρμονίζεται με το Ν.1157/81(ΦΕΚ Α’126) «Περί Καθιέρωσης Πενθήμερης Εβδομάδας Εργασίας των Δημοσίων Υπαλλήλων κλπ». Κατόπιν, με διαταγή στις 19/7/2023 από το 401 ΓΣΝΑ/1ο ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ζητήθηκε να καθοριστεί από το Διευθυντή του Ακτινοθεραπευτικού και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής, το προσωπικό που θα απασχολείται στις 2 βάρδιες εργασίας (πρωινή και απογευματινή).

Από πλευράς εργαζομένων τόσο από το τμήμα Ακτινοθεραπείας όσο και από το τμήμα Ιατρικής Φυσικής, ακολούθησε μια σειρά υπηρεσιακών αναφορών, όπου τεκμηριωνόταν η μη ύπαρξη διαθέσιμου προσωπικού που να καλύπτει την απογευματινή βάρδια, χωρίς να διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του τμήματος, αλλά και να λειτουργεί αυτό με ασφάλεια τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό.

Οι παρατηρήσεις αυτές των εργαζομένων αγνοήθηκαν παντελώς, αφού τοποθετήθηκαν συνάδελφοί τους στην απογευματινή βάρδια. Η διεύρυνση της λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος για την περίθαλψη περισσότερων ασθενών απαιτεί την ενίσχυσή του με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία και να στελεχώσει το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του 401 ΓΣΝΑ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, προκειμένου να προσληφθεί όλο το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό που να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος.”

Δείτε ακόμα...