Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των εργατών και αγροτών

Αστυνομικές δυνάμεις στην απεργία των εργαζομένων της Cosco, Δευτέρα 7 Φλεβάρη 2022
Φώτο Αρχείου / Αστυνομικές δυνάμεις στην απεργία των εργαζομένων της Cosco, Δευτέρα 7 Φλεβάρη 2022

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, στους λιμενεργάτες της COSCO, στους αγωνιζόμενους αγρότες. Έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Μόνο με αγώνα συνειδητοποιημένο οργανωμένο κερδίζει κανείς τα δικαιώματά του. Τίποτα και ποτέ δεν χαρίστηκε σε κανένα εργαζόμενο.

Στην προβλήτα του Πειραιά, η κυβέρνηση έστειλε ΜΑΤ, ΔΙΑΣ περιπολικά της ΑΔ ΟΠΚΕ προκειμένου να διαφυλάξει ανοικτή την είσοδο του λιμανιού, όπως ισχυρίζεται. Το έργο χιλιοπαιγμένο και κακοστημένο. Οι αστυνομικοί δεν έχουμε καμία δουλειά σε χώρους εργασίας σε κινητοποιήσεις εργαζομένων ή σε συλλογικές διαδικασίες σωματείων.

Καλούμε τον κάθε ένα/μια συνάδελφο να αναρωτηθεί αν του φαίνεται δίκιο να είναι στο λιμάνι απέναντι από τους εργάτες; Να αναρωτηθεί, είναι εγκληματίες οι εργάτες στο λιμάνι για αυτό υπάρχει τόση αστυνομική δύναμη, ακόμα και πιο ειδικευμένες όπως η ΟΠΚΕ; Να διερωτηθεί αν του ακούγονται παράλογα τα όσα ζητάνε οι εργαζόμενοι εκεί, υπό το πρίσμα της δικιά του/της υπηρεσιακής καθημερινότητας και ζωής; Επίσης να σκεφτεί ότι σήμερα τον διατάσσουν να είναι απέναντι από τους λιμενεργάτες, αύριο στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, μεθαύριο στους αγρότες στα μπλόκα, ύστερα σε φοιτητές, γιατρούς κ.ο.κ. είναι όλοι αυτοί εγκληματίες οπότε πρέπει να αντιμετωπίζονται κατασταλτικά; Και με αφορμή το τελευταίο προβληματισμό που θέσαμε, να αναλογιστεί αυτός/η ο/η κάθε συνάδελφος οι γονείς, τα αδέρφια, οι φίλοι τους τι δουλειές κάνουν, από που προέρχονται κοινωνικά;

Αυτά τα ερωτήματα ας προσπαθήσει να απαντήσει κάθε συνάδελφος και θεωρούμε θα κατανοήσει γιατί σήμερα είμαστε μαζί όλοι με το δίκαιο αγώνα των λιμενεργατών, εργατών στη ΛΑΡΚΟ, αγροτών κτλ.

Πηγή: Πρωτοβουλία Αστυνομικών

Δείτε ακόμα...