Πυρηνικά όπλα: Ο νέος διηπειρωτικός πύραυλος Sarmat μπαίνει το 2022 στην οπλική «φαρέτρα» της Ρωσίας

Διηπειρωτικός Πυρηνικός Πύραυλος της Ρωσίας RS-28 Sarmat
Φώτο Αρχείου / Διηπειρωτικός Πυρηνικός Πύραυλος της Ρωσίας RS-28 Sarmat / Πηγή: Russian Army

Οι ιμπεριαλιστές συνεχίζουν την κούρσα εξοπλισμών. Νέος διηπειρωτικός πύραυλος από τον Ρωσικό στρατό για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των Ρωσικών πολυεθνικών ανά τον πλανήτη.

Εντός του 2022 θα γίνει η ένταξη του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmart στο οπλοστάσιο των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων της Ρωσίας.

Μέσα στο έτος 2022 αναμένεται να εισέλθει και επισήμως στο οπλοστάσιο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Sarmat.

Αν και τον Φεβρουάριο ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Αλεξέι Κριβορούτσκο είχε δηλώσει πως ο Sarmat θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον στρατό της χώρας το 2021, ο διοικητής των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων της Ρωσίας (SMF) Σεργκέι Καρακάγιεφ διευκρίνισε πως ο πύραυλος θα εισέλθει σε υπηρεσία μέσα στο 2022.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Krasnaya Zvezda» ο Καρακάγιεφ «προς το παρόν, οι βιομηχανικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να προετοιμάζονται για κρατικές δοκιμαστικές πτήσεις του πυραυλικού συστήματος Sarmat. Ήδη σήμερα, έχουν ξεκινήσει εργασίες στον σχηματισμό πυραύλων Uzhur για την προετοιμασία της μεραρχίας για επανεξοπλισμό. Η ημερομηνία για έναρξη υπηρεσίας έχει προγραμματιστεί για το 2022», αναφερόμενος στην επικείμενη γιορτή της Ημέρας SMF στις 17 Δεκεμβρίου.

Με πληροφορίες απο Sputniknews.gr

Δείτε ακόμα...