Πυρκαγιά στην Πεντέλη: Στο Ντράφι έφτασαν οι φλόγες – Εντολή εκκένωσης και στην Ανθούσα

EUROKINISSI

Στις αυλές των πρώτων σπιτιών στο Ντράφι, έχουν φτάσει οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στο Νταού Πεντέλης

Πριν από λίγο με μήνυμα από το «112» δόθηκε εντολή στους κατοίκους της Ανθούσας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς τον Γέρακα.

Ανάλογη εντολή είχε δοθεί νωρίτερα για εκκένωση από το Ντράφι προς την Παλλήνη

Ήδη έχουν καεί αυτοκίνητα και έχουν προκληθεί ζημιές τουλάχιστον σε τέσσερις οικίες με τους κατοίκους να προσπαθούν να σβήσουν τις πύρινες «γλώσσες» μαζί με πυροσβέστες που είναι στο σημείο. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 105 πυροσβέστες με 30 οχήματα και πέντε πεζοπόρα τμήματα του Σώματος ενώ ρίψεις νερού εξακολουθούν να πραγματοποιούν 11 αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως το κύριο έργο της κατάσβεσης έχει ανατεθεί στα εναέρια μέσα που όμως, λόγω των ισχυρότατων ανέμων, αντιμετωπίζουν προβλήματα στην υδροληψία αλλά και στην προσέγγιση του μετώπου. 

Την ίδια στιγμή, η Τροχαία προχωρά σε περαιτέρω διακοπές κυκλοφορίας των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή ενώ έχουν εκκενωθεί και οι εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Από την πρώτη στιγμή έχει βρεθεί στην περιοχή κλιμάκιο της ΤΟ Μεσογείων Λαυρεωτικής του ΚΚΕ και της ΤΟ Βορείου Τομέα του Κόμματος για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Δείτε ακόμα...