Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης: Καταδικάζει την παρουσία αμερικανικού πολεμικού πλοίου

Το αμερικανικό καταδρομικό «USS Leyte Gulf» στο λιμάνι της Ρόδου

Στο λιμάνι της Ρόδου βρίσκεται εδώ και τρεις μέρες το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «USS Leyte Gulf». Πρόκειται για καταδρομικό τύπου Ticonderoga πλοίο, που βρίσκεται στα νερά του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου για την προστασία των συμφερόντων των ΗΠΑ στην περιοχή.

Την παρουσία του πολεμικού πλοίου και την πολιτική της εμπλοκής στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία καταγγέλλει η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης και καλεί τους εργαζόμενους, όλο τον ροδιακό λαό, να καταδικάσουν μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς τους την παρουσία και παραμονή του αμερικανικού πολεμικού πλοίου στο νησί.

Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή σημειώνει πως «η παρουσία πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ έχει πυκνώσει στα ελληνικά λιμάνια τον τελευταίο χρόνο για την υποστήριξη των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στη σύγκρουση με τα αντίστοιχα συμφέροντα της Ρωσίας που διεξάγεται εδώ και ένα χρόνο στο έδαφος της Ουκρανίας.

Οι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας πληρώνουν με το αίμα τους τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Η χώρα μας εμπλέκεται ενεργά στη σύρραξη αυτή με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και όσων κομμάτων υποστήριξαν στη Βουλή την παραχώρηση στρατιωτικών βάσεων και την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία. Η παραχώρηση στρατιωτικών βάσεων και λιμανιών σε ολόκληρη τη χώρα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ΗΠΑ και της ΕΕ και η παραμονή ξένων πολεμικών πλοίων, αεροσκαφών και στρατευμάτων στην ελληνική επικράτεια δεν εξασφαλίζει την άμυνα της χώρας. Αντίθετα μετατρέπει τη χώρα σε πολεμικό στόχο. Ο κίνδυνος αυτός είναι αυξημένος όσο η εμπλοκή της χώρας μας γίνεται μονιμότερη και όσο οι πολεμικές επιχειρήσεις απειλούν να επεκταθούν σε γειτονικές χώρες και να γενικευθούν με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης απαιτεί:
– Καμία παραχώρηση του λιμανιού της Ρόδου και των υπόλοιπων υποδομών του για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.
– Να σταματήσει αμέσως η εμπλοκή της χώρας στο ιμπεριαλιστικό μακελειό στην Ουκρανία.
– Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου».

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...