«Ρόδο μου κόκκινο»: Παρουσιάστηκε το νέο cd της Εύας Φάμπα

Εύα Φάμπα

Στο κατάμεστο θέατρο «Radar» στον Νέο Κόσμο, σε μια πολύ ζεστή εκδήλωση, παρουσιάστηκε το νέο cd της Εύας Φάμπα με τίτλο «Ρόδο μου κόκκινο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μετρονόμος».

Στην εκδήλωση παρουσίασης παραβρέθηκε και συνομίλησε θερμά με τη συνθέτη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συντονίστρια της εκδήλωσης, που μας καλωσόρισε σε μια βραδιά με χρώμα και όραμα, και με λογοτεχνικό τρόπο μας παρουσίασε όλους τους συντελεστές του cd, ήταν η Μίνα Μαύρου, δημοσιογράφος – εκδότρια του mousikogramma.gr.

Τέσσερις άνθρωποι που συνδέονται με τη μουσική αλλά και με τα μαθητικά χρόνια της Εύας Φάμπα, μίλησαν για το cd και τη δουλειά της

Ο ζωγράφος και συγγραφέας, Τάκης Βαρελάς, που φιλοτέχνησε και το εξώφυλλο του cd Αν κάποιος προσπαθήσεις να αναζητήσει τις ρίζες της Εύας θα τις βρει στην κλασική της παιδεία, ενώ πρόσθεσε ότι πήρε από το χέρι την κλασσική πλευρά του φεγγαριού και το κοφτερό ποίημα και μας χάρισε τέτοια τραγούδια. Μίλησε για ένα cd που δουλεύτηκε για πέντε χρόνια και ήρθε σαν βάλσαμο.

Ο γλύπτης Χαράλαμπος Δαραδήμος είπε πως ζούμε σε δύσκολους καιρούς απαξίωσης και εξατομίκευσης των πάντων, χωρίς να αφήνονται και πολλά περιθώρια για ελπίδες. Και μέσα σε αυτούς τους καιρούς όταν κάποιοι καλλιτέχνες αποφασίζουν να πουν ένα όχι και να ξεκουνήσουν τα πράγματα, τότε λέει κανένας υπάρχει ελπίδα και υπάρχει ο αγώνας που μπορεί να χτίσει πράγματα.

Ο Πέτρος Δραγουμάνος, μαθηματικός, ερευνητής και μουσικογράφος, ήταν καθηγητής της Εύας Φάμπα στο Λύκειο. Μας θύμισε ότι αυτός είναι ο 7ος δίσκος της Εύας, που ως τώρα απολαμβάναμε τη δεξιοτεχνία της στην κιθάρα, αλλά τώρα υπογράφει και τη μουσική και ευχήθηκε τα τραγούδια της να απλωθούν και να τα τραγουδάει ο κόσμος.

Ο Πανταζής Τσάρας, ειδικός μουσικός παραγωγός της ΕΡΑ, μίλησε για τη γνωριμία του με την οικογένεια Φάμπα, αλλά και για τα τραγούδια του άλμπουμ, κάνοντας λόγο για λυρισμό, δυναμισμό από την πρώτη σύνθεση και φυσικά διάφορες αναμνήσεις.

Στη συνέχεια ακούστηκαν ζωντανά τα τραγούδια του δίσκου, με την ίδια την Εύα Φάμπα να παίρνει τη θέση της με την κιθάρα της στην ορχήστρα και να εκφράζει τη συγκίνησή της, ευχαριστώντας τους φίλους της μουσικούς και άλλους που τη βοήθησαν όπως είπε να βγάλει αυτή τη δημιουργία από μέσα της.

Πολύ θερμό το χειροκρότημα που εισέπραξαν ερμηνευτές και μουσικοί. 

Το άλμπουμ «Ρόδο μου κόκκινο», περιλαμβάνει 11 τραγούδια σε ποίηση Βέρας Βασιλείου – Πέτσα, Μαριάνθης Αλειφεροπούλου – Χαλβατζή, Φιλιώς Μόρφη και Γιώργου Μπίμη.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι: Βασίλης Γισδάκης, Παρασκευάς Θεοδωράκης, Πολυξένη Καράκογλου, Μαριλίζα Λούντζη, Στέλιος Μαγαλιός, Γιώργος Μαυροειδής, Μανώλης Μητσάκος, Θανάσης Χουλιαράς.

Μαζί με τους: Νεοκλή Νεοφυτίδη, πιάνο, Εύα Φάμπα, κιθάρα, Αμαλία Κουντούρη, φλάουτο, Νίκο Σαρρή, τρομπέτα, Ευγένιο Μπένση, τσέλο, Θοδωρή Στούγιο, μπουζούκι, Βασίλη Ραψανιώτη, βιολί, Κώστα Σταυρόπουλο, μπάσο, Γεράσιμο Πολλάτο, κιθάρα, Φώτη Κόλλια, κρουστά, Ραλλού Γεωργουσοπούλου, όμποε.

Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Νεοκλής Νεοφυτίδης, αλλά και η Εύα Φάμπα και ο Νίκος Χαριζάνος. Το εξώφυλλο έχει φιλοτεχνήσει ο ζωγράφος Τάκης Βαρελάς. Τα θέματα των τραγουδιών εστιάζουν στον άνθρωπο, τις αγωνίες, τους προβληματισμούς του, τα θέλω και τις διεκδικήσεις του, τη μετανάστευση, τον πόλεμο, τον έρωτα. Είναι το πρώτο cd όπου η Εύα Φάμπα εμφανίζεται ως συνθέτης.1 / 20

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...