Ρωσικά Su-27 αναχαίτισαν γαλλικά μαχητικά πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Ρωσικά μαχητικά Su-27 απογειώθηκαν σήμερα για να αναχαιτίσουν δύο γαλλικά μαχητικά Mirage-2000 και Rafale τακτικής αεροπορίας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού C-135 της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη το ρωσικό Κέντρο Ελέγχου Εθνικής Άμυνας την Τετάρτη.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι μετά την απομάκρυνση των ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών από τα ρωσικά κρατικά σύνορα, τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη επέστρεψαν στην αεροπορική τους βάση.

Σήμερα επίσης η Γαλλία προειδοποίησε τη Ρωσία για «στρατηγικές και μαζικές συνέπειες» που θα είχε μια επίθεση εναντίον της Ουκρανίας. «Ισχυρά μηνύματα έχουν σταλεί στη Ρωσία σχετικά με τις στρατηγικές και μαζικές συνέπειες που θα είχε μια νέα επίθεση εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών. «Παρακολουθούμε την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία με τη μέγιστη προσοχή. Οι επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων έχουν εκφράσει την αποφασιστικότητά τους προκειμένου η κυριαρχία της να γίνει σεβαστή», συμπλήρωσε το Παρίσι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...