Ρώσικο υποβρύχιο εισέρχεται στη Μεσόγειο

Ρώσικο υποβρύχιο Rostov on Don
Το Ρώσικο υποβρύχιο Rostov on Don στη βάση του στη Μαύρη Θάλασσα

Οι ιμπεριαλιστές κρατάνε σταθερά υψηλά το θερμόμετρο στους μεταξύ τους ανταγωνισμούς. Η Ρωσία κάνοντας σαφές το «ενδιαφέρον» της για την Ανατολική Μεσόγειο διατηρεί και ενισχύει τη παρουσία της. Νέο κεφάλαιο στο πολεμικό παιχνίδι ΝΑΤΟ-Ρωσίας ανοίγει το υποβρύχιο Rostov-on-Don. Το Ρώσικο υποβρύχιο αναμένεται να εισέλθει στην Μεσόγειο, μέσω του Βοσπόρου, σύντομα.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί εάν το υποβρύχιο θα αντικαταστήσει το παρόμοιου τύπου υποβρύχιο Krasnodar που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Μεσόγειο ή πρόκειται να ενισχύσει παραπάνω τις ναυτικές δυνάμεις της περιοχής.

Κανονικά δύο από τα έξι υποβρύχια του στόλου της Μαύρης Θάλασσας δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο, με διάρκεια 18 μηνών, ενώ ανά 3 μήνες γίνεται αλλαγή στα πληρώματα. Από το τελευταίο ζευγάρι, το υποβρύχιο Stay Oskol αποσύρθηκε για επιδιόρθωση, ενώ το Krasnodar παραμένει στη Μεσόγειο.

Το Krasnodar και το Stay Oskol ενσωματώθηκαν στις ρώσικες δυνάμεις της Μεσογείου τον Απρίλιο του 2019, αντικαθιστώντας τα Veliky Novgorod και Kolpino, ενώ τον περασμένο Δεκέμβρη το Stay Oskol αποχώρησε για επιδιορθώσεις.

Ρώσικο υποβρύχιο Rostov on Don
Ρώσικο υποβρύχιο Rostov on Don

Τα 3 υποβρύχια Rostov-on-Don, Veliky Novgorod και Kolpino, έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμες επιθέσεις με πυραύλους εναντίον της Συρίας.

Τα υποβρύχια του στόλου θεωρούνται τα πιο αθόρυβα μεταξύ των ρώσικων υποβρυχίων. Είναι επίσης εξοπλισμένα με σύγχρονα ραντάρ και συστήματα επικοινωνίας, σόναρ και τορπίλες 533 mm.


Η κίνηση αυτή των ρωσικών δυνάμεων έρχεται αμέσως μετά το επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πλησίασε ένα αεροσκάφος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού πάνω από τη Μεσόγειο, δείχνοντας την όξυνση του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών στην περιοχή.

Πηγή:[tass]

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...