Σε εξέλιξη η συγκέντρωση έξω από το εφετείο – “Να επιβληθούν οι ανώτερες ποινές στους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής”

Από τη συγκέντρωση στο Εφετείο 12/10/2020

Ξεκίνησε η συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, συνδικάτων και ομοσπονδιών, φοιτητικών συλλόγων και μαζικών φορέων, που απαιτούν «να επιβληθούν οι ανώτερες ποινές στους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής».

Στη συγκέντρωση συμμετέχει πλήθος κόσμου, ενώ στα πανό αναγράφεται: «Δεν ξεχνάμε. Απαιτούμε μια μόνο απόφαση. Στη φυλακή οι ναζιστές δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής».

Ισχυρή είναι στη συγκέντρωση η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του επί των ελαφρυντικών που έχουν αιτηθεί οι ναζιστές της εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Όπως τονίζουν, «η εγκληματική της δράση επιβεβαιώθηκε με πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, είναι απόρροια της φασιστικής και ναζιστικής της ιδεολογίας. Δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό για το φασισμό και το ναζισμό. Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, η νεολαία και οι φορείς του μαζικού κινήματος συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό, χωρίς κανέναν εφησυχασμό, στους χώρους δουλειάς, στις σχολές, στις γειτονιές, παντού. Αποτελεί θράσος η εμφάνιση που ετοιμάζεται να κάνει ο καταδικασμένος Λαγός και η ομάδα του έξω από το Εφετείο της Αθήνας, κατά την ανακοίνωση των ποινών». 

Να σημειωθεί πως με χειροκροτήματα και αντιφασιστικά συνθήματα έγινε δεκτή, όταν έφτασε στο Εφετείο Αθηνών, η μητέρα του δολοφονημένου από τους ναζιστές εγκληματίες της φασιστικής οργάνωσης, Παύλου Φύσσα, Μάγδα.

Δείτε ακόμα...