Νέα συγκέντρωση σήμερα 9.30π.μ. στο Εφετείο – “Να επιβληθούν οι ανώτερες ποινές στους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής”

Με νέα συγκέντρωση σήμερα στις 9.30 π.μ. έξω από το Εφετείο, συνδικάτα και ομοσπονδίες εργαζομένων απαιτούν «να επιβληθούν οι ανώτερες ποινές στους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής».

Σε σχετικό κάλεσμα, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Τρόφιμα – Ποτά, Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ΣΕΤΗΠΣύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας σημειώνουν:

«Αύριο το πρωί συνεχίζεται η διαδικασία στο Εφετείο της Αθήνας για τον καταλογισμό των ποινών των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Η καταδίκη της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής πρέπει να συνοδευτεί με τις ανώτερες ποινές. Η εγκληματική της δράση επιβεβαιώθηκε με πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, είναι απόρροια της φασιστικής και ναζιστικής της ιδεολογίας. Δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό για το φασισμό και το ναζισμό.

Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, η νεολαία και οι φορείς του μαζικού κινήματος συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό, χωρίς κανέναν εφησυχασμό, στους χώρους δουλειάς, στις σχολές, στις γειτονιές, παντού. Αποτελεί θράσος η εμφάνιση που ετοιμάζεται να κάνει o καταδικασμένος Λαγός και η ομάδα του έξω από το Εφετείο της Αθήνας, κατά την ανακοίνωση των ποινών. Καλούμε τα συνδικάτα της Αθήνας, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους μαζικούς φορείς σε συγκέντρωση ώστε να φτάσει η δίκη μέχρι το τέλος της, μέχρι την επιβολή των ανώτερων ποινών».

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 8 Οκτώβρη, το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά που έχουν ζητήσει οι ναζί – εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και μετέπειτα η απόφαση για τις ποινές.

Σημειώνεται πως η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου τροποποίησε την αρχική πρότασή της, προτείνοντας να αναγνωριστεί η ελαφρυντική περίσταση του άρθρου 187 παρ 6, σε όλους του κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν κατηγορούνται για άλλο κακούργημα.

Δείτε ακόμα...