Κ. Μητσοτάκης: Σε Κύπρο και Ισραήλ ο πρωθυπουργός

Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ
Φώτο αρχείου

Στην Κύπρο μεταβαίνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σε μια κρίσιμη περίοδο του Κυπριακού όπου επιχειρείται η ‘λύση’ των ‘δυο κρατών’ αλλά και των εξελίξεων στην περιοχή στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδίων για την προώθηση της συνεκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων της.

Θα συναντηθούν στις 11.15 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών. Στις 12.15 το μεσημέρι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Αναστασιάδης θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο και θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.

Στη συνέχεια ο Κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Ισραήλ προκειμένου να συναντηθεί στις 16.45 το απόγευμα με τον Ισραηλινό ομόλογό του Benjamin Netanyahu. Θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες και οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών. Θα κάνουν δηλώσεις στις 18.00.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθεί το θέμα της πανδημίας. Οι δύο πρωθυπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για τη διαχείρισή της, αλλά και την πορεία του εμβολιασμού. Στο πλαίσιο των επαφών ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει τη σημασία που έχει για την Ελλάδα να ανοίξει ο τουρισμός και να διευκολυνθούν τα ταξίδια.

Θα επαναλάβει τις θέσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών του Τουρισμού για τη χρησιμότητα ενός κοινά αποδεκτού πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Επίσης οι συζητήσεις της συνάντησης θα περιλαμβάνει διμερή θέματα, προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας σε μία σειρά από τομείς, καθώς και τα ζητήματα που αφορούν στην κατάσταση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...