Σε ύφεση η πυρκαγιά σε Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη και ΣΣΕ

Πυρκαγιά σε Άνω Γλυφάδα και Άνω Βούλα
Φώτο Αρχείου / Πυρκαγιά σε Άνω Γλυφάδα και Άνω Βούλα, 5/6/22 – Πηγή: Eurokinissi

Σε ύφεση είναι το πρωί της Κυριακής η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην Γλυφάδα Αττικής, επεκτάθηκε σε Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε κατοικίες και εκκενώσεις περιοχών και ανέδειξε με τραγικό τρόπο την γύμνια και την ανετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού -και φέτος- στο ζήτημα της προστασίας του φυσικού πλούτου, της ζωής και της περιουσίας του λαού.

Σε ύφεση είναι από χθες και το μέτωπο πάνω από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με τους πυροσβέστες να επιχειρούν για να το θέσουν υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Συνολικά επιχειρούν, 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα (1) ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν, η ΕΛΑΣ με 100 αστυνομικούς και 38 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής και σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν από την πρώτη στιγμή δυνάμεις του ΚΚΕ ενώ τηλεφωνικές παρεμβάσεις στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας έκαναν και οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης και Θ. Παφίλης, ζητώντας να παρθούν όλα τα μέτρα για να κατασβεστεί η φωτιά και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και κατοικίες.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...