ΣΦΕΑ: Το κλίμα αστυνομοκρατίας που επιδιώκει να επιβάλει η κυβέρνηση δεν θα περάσει

Δυνάμεις της ομάδας "Δράση" στη Νέα Σμύρνη
Φώτο Αρχείου / Δυνάμεις της ομάδας “Δράση” στη Νέα Σμύρνη / Πηγή: Eurokinissi

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων – Αντιστασιακών 1967 – 1974, σημειώνει σε ανακοίνωσή του για την πύκνωση των κρουσμάτων κρατικής καταστολής:

Το δόγμα «Νόμος και Τάξη» εφαρμόζεται με ένταση της κρατικής καταστολής και της αστυνομικής βίας.

Τα περιστατικά βίας κατά των πολιτών, όπως αυτό της Νέας Σμύρνης (8-3-2021), δεν είναι «μεμονωμένες στιγμές» που αντιμετωπίζονται με δηλώσεις για διερεύνηση και ΕΔΕ. Τείνουν να γίνουν καθεστώς, ώστε να περνούν απρόσκοπτα οι αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές. Είναι αναπόσπαστο μέρος της κρατικής καταστολής απέναντι στον «εχθρό λαό» για να εθιστεί στην παρουσία των ομάδων της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, τις πλατείες, τους δρόμους, τις γειτονιές, τις κοινωνικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Να υπομένει αδιαμαρτύρητα τις δυσκολίες της ζωής και τη δυστυχία του, περιμένοντας τους σωτήρες του.

Η υπερπροβολή από τα ΜΜΕ μεμονωμένων σκηνών σύγκρουσης της αστυνομίας με διαδηλωτές, που γίνεται μετά το πέρας κάποιων εκδηλώσεων, στοχεύει στο να υπονομευτούν οι μαζικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργατικών και μαζικών οργανώσεων κατά της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Η μεγάλη συγκέντρωση στο σύνταγμα στις 8 Μάρτη και η μεγάλη συγκέντρωση στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης στις 9 Μάρτη, με συμμετοχή πάνω από 7000 ατόμων, πέρασαν απαρατήρητες από το σύνολο των ΜΜΕ ως μη γενόμενες.

Τα επεισόδια που έγιναν στη Νέα Σμύρνη, μετά το πέρας της μεγάλης συγκέντρωσης, με ευθύνη της κυβέρνησης και τη συνδρομή των «γνωστών αγνώστων» και προβοκατόρικων στοιχείων, που είχε ως αποτέλεσμα, δυστυχώς, τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, δεν θα υποβαθμίσουν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και δεν θα δώσουν άλλοθι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Το κλίμα αστυνομοκρατίας που επιδιώκει να επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα περάσει.

Δείτε ακόμα...