Σήμερα η εκδήλωση – συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη: Ανεπιθύμητοι οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί φονιάδες!

Αφίσα Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην ΝΑΤΟϊκή βάση της Αλεξανδρούπολης και στην ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για πραγματοποίηση εκδήλωσης στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης στις 27 Νοέμβρη 2021

Σήμερα Σάββατο 27 Νοέμβρη, θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, η εκδήλωση – συγκέντρωση με θέμα την ενίσχυση και την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση και παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στην Αλεξανδρούπολη και τις άλλες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: Η Ελπίδα Παντελάκη, γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, ο Γιώργος Ροΐδης, ναύαρχος ε.α., ο Χατσή Αλή Αλή (Αλή Καμπέρ), μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και της Επιτροπής Ειρήνης Ροδόπης, ο Σάββας Δευτεραίος, πανεπιστημιακός γιατρός, δημοτικός σύμβουλος, ο Γιάννης Χιώνης, γραμματέας Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εβρου, και η Εύα Βλισίδου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, ενώ μέχρι στιγμής 23 σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, Επιτροπές Ειρήνης, φοιτητικοί σύλλογοι, μαζικοί φορείς του γονεϊκού κινήματος και άλλοι έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Τα σωματεία και οι φορείς οργανώνουν την πλατιά αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας της περιοχής στη μετατροπή της πόλης σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, που την καθιστά παράλληλα «μαγνήτη θανάτου». Την ίδια ώρα, ύστερα από το κάλεσμα της Επιτροπής, το οποίο τα σωματεία και οι φορείς μετέφεραν με εξορμήσεις και περιοδείες σε όλη την περιοχή τις προηγούμενες μέρες, αυξάνονται και οι δηλώσεις στήριξης από συνδικαλιστές, ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες κ.λπ.

Μπράτσου Βάσω, Γραμματέας του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Ν.Καβάλας

«Η χώρα μας, με την στήριξη όλων των προηγούμενων αλλά και των σημερινών κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), μετατρέπεται σε μια μεγάλη ΝΑΤΟική Βάση, σε ένα ορμητήριο πολέμου και αιματοκυλίσματος των λαών.

Η άσκηση που πραγματοποιείται στον Έβρο είναι στην κυριολεξία μια πρόβα πολέμου. Μας εντάσσουν στους επικινδύνους σχεδιασμούς τους, και οι εργαζόμενοι μόνο χαμένοι βγαίνουμε από μια τέτοια κατάσταση.

Δεν θέλουμε η χώρα μας να συμμετέχει στους πολέμους τους αλλά ούτε και να βρεθεί στο επίκεντρο επιθέσεων. Δίνουν εκατομμύρια ευρώ στα εξοπλιστικά προγράμματα του ΝΑΤΟ και την ίδια στιγμή πετσοκόβουν τους μισθούς μας, με τον νόμο Χατζηδάκη καταργούν το 8ωρο, τσακίζουν ολόπλευρα την ζωή μας με το χτύπημα στον σταθερό εργάσιμο χρόνο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Δεν θα μας σώσουν τα αιματοβαμμένα δολάρια τους.

Τώρα χρειάζεται οι εργαζόμενοι να οργανωθούν στα ταξικά τους σωματεία, να παλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς φτώχεια, πολέμους, εκμετάλλευση».


Αναστάσιος Γεωργιάδης, πρόεδρος Ένωσης Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης 

«Άλλη μια στρατιωτική βάση αμερικανονατοικών δυνάμεων στην χώρα μου. 

Κάποιοι μας λένε, είναι επένδυση, θα αφήσουν χρήμα στην πόλη.

Ναι θα αφήσουν τα ματωμένα δολάρια τους. Όμως πέρα από το ηθικό κομμάτι για το οποίο δεν κόπτονται οι περισσότεροι, αλήθεια πιστεύει κάνεις ότι θα καλυτερέψει η ζωή του;

Εμείς, οι εργάτες της περιοχής που σηκώσαμε με τα χέρια μας το μεγαθήριο υποσταθμό αερίου του ΤΑΠ στον Έβρο, που βάλαμε με τα χέρια μας τις σωλήνες τους στη γη μας, ξέρουμε καλά τι πάει να πει ανάπτυξη για αυτούς. Ξέρουμε πολύ καλά ότι όταν τάζουν χρήμα εννοούν κέρδη για τους λίγους και απληρωσιά, μεροκάματα στον πάτο και ατελείωτες ώρες εκμετάλλευσης για τους πολλούς.

Όταν μιλάνε για φυσικό αέριο παντού μιλάνε για λίγους και μακρινούς τόπους ενώ για μας πανάκριβη ενέργεια και τηλεθέρμανση μόνο στα χαρτιά. 

Ακόμα και όταν μιλάνε για ασφάλεια και πηγή σταθερότητας για την περιοχή μιλάνε μόνο για την ασφάλεια του ενεργειακού τους κόμβου, μετατρέποντάς μας σε στόχο των ανταγωνιστικών δυνάμεών τους. 

Ούτε γη ,ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!»

Άννα-Μαρία Σίσκου, αντιπρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Αλεξανδρούπολης

«Οι γυναίκες αυτού του τόπου στεκόμαστε απέναντι στην εμπλοκή της χώρας και της πόλης μας στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς και στην εγκατάσταση της ΝΑΤΟΙΚΗΣ βάσης στην πόλη μας. Μόνο ασφάλεια δεν μας κάνει να νιώθουμε το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ θα λάβει γη και ύδωρ μέσα στην πόλη μας, που οι ΝΑΤΟικοί θα λύνουν και θα δένουν δίπλα στα σχολειά των παιδιών μας, που τα παιδιά μας θα κολυμπούν και θα παίζουν με στη θέα των αιματοβαμμένων καραβιών τους!

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, στο πλάι των εργατικών σωματείων, της επιτροπής ειρήνης και όλων των φορέων που δρουν για να κάνουμε εμείς κουμάντο στον τόπο μας».

Δείτε ακόμα...