Σκέψεις – «ανταπόκριση» από … το «ΥΔΡΑ»

Πάνε ήδη δυο μήνες, χιλιάδες μίλια μακριά, πολλές μέρες εν πλω: Αιγαίο – Κόλπος του Αντεν – Ερυθρά Θάλασσα. Στην «καθημερινότητά» μας είναι ο πλους σε πολεμικές συνθήκες και η ένταση! Η επικοινωνία με τα αγαπημένα πρόσωπα με το σταγονόμετρο. Παρηγοριά η επικοινωνία με τους συμπατριώτες ναυτικούς στο VHF, ή με την «μπουρού», όποτε τύχει. Αυτοί μάλλον μας καταλαβαίνουν καλύτερα…

Αυτοί έχουν τον πλοιοκτήτη και την εταιρεία, εμείς έχουμε την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, το υπουργείο και την κυβέρνηση. Πληρώματα από τη μια και από την άλλη αφεντικά/ηγεσίες/κυβέρνηση. Από τη μια η ζωή και η επικίνδυνη δουλειά και από την άλλη το λεγόμενο «εθνικό» συμφέρον. Εμείς σε εμπόλεμη κατάσταση με έκτακτα επιδόματα για να κλείνουν στόματα, τα εμπορικά πλοία δίπλα μας σε …μη εμπόλεμη ζώνη! Ενα είναι σίγουρο: Και οι μεν και οι δε αποτελούμε «εργαλεία» κάτω από τη σκέπη της ΕΕ, για να πετύχει πολλά, αλλά για τα μεγάλα συμφέροντα και όχι για εμάς και τις οικογένειές μας…

Τα στόματα των συναδέλφων στη φρεγάτα μπορεί να είναι «κλειστά», αλλά το μυαλό δεν ησυχάζει, σκέφτεται! Δεν περιορίζεται, προβληματίζεται!

Βρισκόμαστε χιλιάδες μίλια εκτός συνόρων, συμμετέχοντας σε πολεμική επιχείρηση της ΕΕ. Μάλιστα συμμετέχουμε βάλλοντας με τα όπλα του πλοίου μας εναντίον στόχων, όπως έχει ορίσει η ΕΕ. Την ίδια αυτή περίοδο, διοργανώνονται εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο στις οποίες δεν είναι γνωστό αν και πώς θα συμμετάσχουν τα πληρώματα του «ΥΔΡΑ», όσο και του «ΨΑΡΑ», που λέγεται ότι θα την σκαντζάρει στο τέλος του μήνα. Ψηφίζοντας, μπορούμε ακόμα περισσότεροι από τα δύο πληρώματα να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην ίδια την ΕΕ των «λόμπι», καθώς και για ό,τι μας έχει καταδικάσει, μαζί με τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που την πιστεύουν.Μπορούμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας για παράδειγμα, για:

  • Την ακρίβεια, τις χαμηλές αποδοχές, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, από τα οποία βασανίζονται οι οικογένειές μας.
  • Την κάλυψη της υγείας και της εκπαίδευσης ανάλογα με την τσέπη του καθενός.
  • Τη θέση Πόντιου Πιλάτου που παίρνει η ΕΕ απέναντι στις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο.
  • Τη διακινδύνευση των μελών του πληρώματος ελληνικής φρεγάτας σε μια επικίνδυνη επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα που γίνεται προς το συμφέρον εφοπλιστών και ομίλων διεθνών μεταφορών και ουσιαστικά η ΕΕ κάνει πλάτες στο Ισραήλ να σφαγιάζει και να ξεσπιτώνει τον Παλαιστινιακό λαό.
  • Αυτήν και τις πολυάριθμες άλλες αποστολές πολύ μακριά, εκτός συνόρων, τόσο της ΕΕ, όσο και του ΝΑΤΟ, που, σύμφωνα με δηλώσεις πρωθυπουργού και υπουργών, είναι αποφασισμένο να συμβαίνει σε μόνιμη βάση, πάντα με τον μανδύα του «εθνικού» συμφέροντος.
  • Αποστολές εκτός συνόρων, τόσο της ΕΕ, όσο και του ΝΑΤΟ, που σε κάθε περίπτωση όμως αφενός αδυνατίζουν την άμυνα της πατρίδας και αφετέρου την καθιστούν στόχο αντιποίνων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και συνειδητοποιώντας ότι η ΕΕ δεν παίρνει κανενός είδους βελτίωση για το συμφέρον των λαών, καλούμε τις οικογένειές μας και όλους τους συναδέλφους εν ενεργεία και εν αποστρατεία να εκφράσουν την αντίθεσή τους προς την ίδια την ΕΕ, την πολιτική της και την πολιτική των κυβερνήσεων και των κομμάτων που την υποστηρίζουν, ψηφίζοντας στις 9 Ιούνη ΚΚΕ!

Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που είναι γενικά αντίθετο με την ΕΕ και μας προειδοποιεί για τα σχέδιά της σε βάρος μας. Είναι το μόνο κόμμα που καταγγέλλει τη συμμετοχή και απαιτεί να γυρίσουν τώρα πίσω η φρεγάτα και οι άλλες ελληνικές δυνάμεις από τις ευρωΝΑΤΟικές αποστολές, σημαίνοντας συναγερμό στον λαό, στα συνδικάτα και τους φορείς του κινήματος.

Γιάννης ΝΤΟΥΝΙΑΔΑΚΗΣ
Υποναύαρχος ΠΝ ε.α.

Δείτε ακόμα...