Σμηνίτης από 116 ΠΜ: Οι Έλληνες φαντάροι και οι αξιωματικοί δεν έχουμε δουλειά πέρα από τα σύνορα

Πολεμική Αεροπορία / 116 Πτέρυγα Μάχης - Άραξος
Φώτο Αρχείου / 116 Πτέρυγα Μάχης – Άραξος / Πηγή: Eurokinissi

Ο πόλεμος γεννιέται απ’ την ειρήνη τους
Καθώς ο γιος από τη μάνα.

Με αυτή την φράση είχε σχολιάσει τον πόλεμο ο Μ.Μπρεχτ πριν πολλά χρόνια και δυστυχώς επιβεβαιώνεται και σήμερα. Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες ενός νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και η στενότερη σύνδεση της χώρας μας στο άρμα του ΝΑΤΟ έχει φέρει την χώρας μας σε επικίνδυνα μονοπάτια, με την Ρωσία ήδη να απειλεί τις χώρες που έστειλαν βοήθεια στην Ουκρανία. Οι απειλές συνεχίστηκαν και μετά τις απελάσεις Ρώσων αξιωματούχων από την Ελλάδα. Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για δήθεν υπεράσπιση της “δημοκρατίας” γκρεμίστηκαν μετά και την ομιλία στη βουλή εκ μέρους του ναζιστικού τάγματος Αζόφ, στα πλαίσια της ομιλίας του Ζελένσκι, που μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει. Επιπλέον ενώ παντού ακούμε για τον κίνδυνο χρήσης πυρηνικών σε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου, ξανανοίγει η συζήτηση περί μεταφοράς 12 πυρηνικών κεφαλών στον Άραξο, γεγονός που μας θορυβεί ακόμη πιο πολύ και βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Τα γεγονότα αυτά δεν αφήνουν ανεπηρέαστους και εμάς τους νέους που υπηρετούμε την θητεία μας. Δηλώνω ότι είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε συμμετοχή της μονάδας μου στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας και σε τέτοια πιθανότητα επιθυμώ εγώ προσωπικά να μην συμμετέχω. Οι Έλληνες φαντάροι και οι αξιωματικοί δεν έχουμε δουλειά πέρα από τα σύνορα.

Επιπλέον γεννούν ερωτηματικά τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας, όπου την ώρα που η πλειοψηφία των βουλευτών χειροκροτούσαν τον Ζελένσκι και τους στρατιώτες του ναζιστικού τάγματος Αζόφ, ταυτόχρονα απεργοί στη Θεσσαλονίκη βρίσκονταν στα κρατητήρια επειδή διαδήλωσαν ενάντια στην ακρίβεια και στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο. Η αναίτια επίθεση στους απεργούς ενάντια στην παρουσία ΝΑΤΟΪΚΩΝ οχημάτων δείχνει την τυφλή υπεράσπιση της κυβέρνησης των συμφερόντων του ΝΑΤΟ.

Η μεγάλη απεργία στις 6 Απρίλη μου έδωσε κουράγιο, αλλά και ελπίδα για την ανασφάλεια που νιώθω για το τι θα κάνω μόλις απολυθώ.

Την ακρίβεια τη ζούμε καθημερινά στα στρατόπεδα. Πλέον αδυνατούμε πλήρως να καλύψουμε τα έξοδα μας, ακόμα και τα στοιχειώδη, για νερό, για μεταφορικά κλπ. Είναι άλλωστε «κανονικότητα» να δουλεύουμε στις εξόδους για να συμπληρώσουμε το οικογενειακό εισόδημα. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι είμαστε 30 άτομα σε έναν και μόνο θάλαμο με μια (!!!) τουαλέτα για όλους μας σε συνθήκες πανδημίας. Είναι επίσης απαράδεκτο το γεγονός οι φαντάροι να απαγορεύεται να σιτιζόμαστε στο εστιατόριο της πτέρυγας (λόγω κορονοϊου) και να τρώμε είτε στα κρεβάτια μας, είτε όρθιοι, είτε να καθόμαστε κάτω!

Αντί λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση να μεριμνήσει για τους φαντάρους συνεχίζει να κλείνει τη μία μετά την άλλη τις συμφωνίες δισεκατομμυρίων για αμυντικές δαπάνες.

Σμηνίτης Μιχάλης Παππάς
από 116 Πτέρυγα Μάχης

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...