Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Στις 11 σήμερα στην πύλη του ΣΕΜΠΟ η απεργιακή συγκέντρωση

EUROKINISSI

Στις 11 π.μ. σήμερα στην πύλη του ΣΕΜΠΟ στον Πειραιά στο χώρο του εργατικού δυστυχήματος, η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στην COSCO όπως αποφάσισε το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης.

Οι εργαζόμενοι απεργούν καταγγέλλοντας το θάνατο του 45χρονου συναδέλφου τους εν ώρα εργασίας.

Θυμίζουμε ότι σκηνοθετημένα «κυκλοφορεί» από τη Διοίκηση της COSCO η «βρώμικη είδηση», που διακίνησε το ΑΠΕ – ΜΠΕ και αναπαρήγαγαν ΜΜΕ, ότι ο εργαζόμενος ο οποίος σκοτώθηκε στη COSCO «μόλις είχε σχολάσει και επέστρεψε να πάρει από το σημείο κάποια προσωπικά αντικείμενα».

«Ο συνάδελφος μας δούλευε στη βάρδια 3-11, δούλευε στη γερανογέφυρα 10» τόνισε ο Μάρκος Μπεκρής πρόεδρος του Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ. Η «είδηση» που κυκλοφορεί, προφανώς κατ’ εντολή της εργοδοσίας, έχει στόχο να κρύψει τις ευθύνες για αυτό το νέο έγκλημα καθώς το δυστύχημα έγινε εν ώρα εργασίας, όπως αναφέρθηκε στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε μπροστά στην πύλη του ΣΕΜΠΟ.

Στην απεργιακή συγκέντρωση θα συμμετέχουν Σωματεία εργαζομένων και φορείς του Πειραιά

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά σημειώνει μεταξύ άλλων: «Τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα έχουν αιτία δεν είναι τυχαία γεγονότα. Οφείλονται στην δίψα των μεγαλοεργοδοτών για κέρδη, που απαιτεί ένταση της δουλειάς και αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης. Αυτή η εργασιακή κόλαση, ο σύγχρονος μεσαίωνας στο γκέτο της εταιρίας που οι κυβερνήσεις της παρέδωσαν ολόκληρο το λιμάνι τον Πειραιά, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τα κέρδη, οι επενδύσεις και η ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων ποτίζονται με το αίμα των εργατών».

Στην απεργιακή συγκέντρωση καλούν μεταξύ άλλων τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Νομού Αττικής Πειραιώς και νήσων, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής – Βοιωτίας και νήσων Αργοσαρωνικού, η Ένωση Γονέων Περάματος, οι Σύλλογοι Γυναικών Πειραιά, Νίκαιας, Περάματος, Κορυδαλλού, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Σαλαμίνας, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά.

Ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε επίσης το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής

Δείτε ακόμα...