Στεφανοβίκειο: Τρία κρούσματα κορονοϊού σε φαντάρους

στρατόπεδο Αεροπορίας Στρατού "ΠEPIΣΣAKH" στο Στεφανοβίκειο

Τρία κρούσματα έως τώρα έχουν επιβεβαιωθεί σε φαντάρους στο Λόχο νεοσυλλέκτων στο στρατόπεδο Αεροπορίας Στρατού “ΠEPIΣΣAKH” στο Στεφανοβίκειο Mαγνησίας.

Οι φαντάροι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για απομόνωση και περαιτέρω φροντίδα.

Πολύ γρήγορα επαληθεύθηκε, για ακόμη μια φορά, το ΚΚΕ που τρεις ημέρες πριν κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή εκφράζοντας την ανησυχία του για την έλλειψη μέτρων προστασίας των φαντάρων και του μόνιμου προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα, έθετε τα παρακάτω ζητήματα:

“Πιο συγκεκριμένα και με βάση τις προτάσεις μας που διατυπώθηκαν στις δεκάδες ερωτήσεις που το ΚΚΕ έχει καταθέσει, επιβάλλεται η κυβέρνηση να πάρει τα παρακάτω μέτρα:

1. Να παρθούν μέτρα και να τηρηθούν για τη μείωση του συγχρωτισμού στους θαλάμους και όλους τους άλλους χώρους.

2. Να γίνονται μόνιμα και σταθερά απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των Ενόπλων Δυνάμεων από επαγγελματικά συνεργεία. Όλων των κοινόχρηστων χώρων και αντικειμένων. Ιδιαίτερη έμφαση είναι αναγκαίο να δοθεί σε θαλάμους, πόμολα, βρύσες, πάγκους, κρεβάτια, φοριαμούς, που πρέπει να απολυμαίνονται συστηματικά. Επίσης να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για ιματισμό και πετσέτες.

3. Ειδική φροντίδα απαιτείται για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων και των υποβρυχίων, προ απόπλου και για όσα είναι εν πλω. Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για τα εν πλω μικρά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, σχετικά με την ιατρική φροντίδα και την υποστήριξη του προσωπικού τους.

4. Να παρθούν παντού μέτρα υγιεινής και καθαριότητας στους κοινόχρηστους χώρους των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι κλειστοί χώροι συνάθροισης/συγκέντρωσης προσωπικού όπως τα ΚΨΜ, όπου ανταλλάσσονται χρήματα, χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή ως προς την τήρηση κανόνων υγιεινής. Επίσης στα εστιατόρια, όπου χρειάζεται η χρήση ειδών μιας χρήσης. Διαρκής απολύμανση των αποχωρητηρίων μετά από κάθε χρήση, αφού ο ιός μεταδίδεται μέσω ούρων και κοπράνων.

5. Στις εισόδους – εξόδους των Μονάδων (κάθε κλάδου και επιπέδου), να υπάρχει λειτουργικός εξοπλισμός, θερμομέτρησης, ατομικής απολύμανσης (απολυμαντικά υγρά) και ασφαλείας (μάσκες – γάντια μιας χρήσης) τόσο για τους εισερχόμενους όσο και τους εξερχόμενους.

6. Οι χώροι των Μονάδων συνολικά, στεγασμένοι ή μη γραφεία, θάλαμοι, τουαλέτες, εστιατόρια, μαγειρεία, αποθήκες, χώροι ψυχαγωγίας, χώροι άθλησης, σκοπιές, κλπ, να απολυμαίνονται πολλές φορές κάθε ημέρα ανάλογα και με τη χρήση τους, από κατάλληλο εκπαιδευμένο προσωπικό, με ειδικά και αποτελεσματικά υλικά ή από ιδιωτικά καταλλήλως πιστοποιημένα συνεργεία απολύμανσης.

7. Σε κάθε στρατιώτη και στέλεχος να χορηγείται αριθμός μασκών και γαντιών μιας χρήσης και αντισηπτικό.”

Δείτε ακόμα...