Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ «Μάνος Λοΐζος»: Την Πέμπτη η εκδήλωση για το γιουγκοσλαβικό σινεμά

Την Πέμπτη 16 Φλεβάρη, στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Κύματα και φουρτούνες. Το ιστορικό και καλλιτεχνικό υπόβαθρο παραγωγής του γιουγκοσλαβικού κινηματογράφου» στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ – «Μάνος Λοΐζος» (Τροίας 36, Βικτώρια).

Θα μιλήσουν η Δόμνα Κόφφα, διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών, για το ιστορικό – κοινωνικό περίγραμμα της περιόδου και η Βικτώρια Νταρίλα, εικαστικός, για τους όρους παραγωγής του κινηματογράφου, τις θεματικές που αναδεικνύονται μέσα από τις ταινίες και τα ρεύματα του γιουγκοσλαβικού κινηματογράφου.

Στο αφιέρωμα που διοργανώνει το Στέκι ακολουθεί προβολή ταινίας την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στις 7.30 μ.μ. Η ταινία μας μεταφέρει στα 1930, σε ένα γραφείο τελετών μιας μικρής πόλης της Σερβίας. 6 γενιές νεκροθαφτών προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την οικογενειακή τους επιχείρηση με κάθε κόστος, προσωπικό, οικονομικό, ηθικό. Οι κωμικοτραγικές καταστάσεις που δημιουργούνται περιγράφουν την ιστορία της Σερβίας μέσα από τα μάτια μιας μικροαστικής οικογένειας.

Δείτε ακόμα...