Στη Σούδα κατέπλευσε και πάλι το αεροπλανοφόρο «USS George H.W. Bush»

Στην προβλήτα Κ14 της αμερικανοΝΑΤΟϊκής βάσης της Σούδας στο Μαράθι κατέπλευσε για ακόμη μια φορά σήμερα το πρωί το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS George H.W. Bush», όπου θα παραμείνει για 5 ημέρες.

Είναι η τρίτη φορά που το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο «πιάνει» στην Σούδα, σε μια ακόμη ένδειξη της σημασίας που δίνουν οι ΗΠΑ στην βάση και ενδεικτικό της πρόθεσή τους, να την αναβαθμίσουν ώστε από «Δραστηριότητα Ναυτικής Υποστήριξης» (Naval Support Activity) να εξελιχθεί, με επέκταση εγκαταστάσεων και μεταστάθμευση πρόσθετου προσωπικού και μέσων, σε μια πλήρη βάση ικανή να ελέγχει όλη την Ανατολική Μεσόγειο και τον δίαυλο προς τα Στενά και τη Μαύρη Θάλασσα.

Με ανακοίνωσή της η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ καταγγέλλει την παρουσία του μεγαλύτερου και νεότερου αεροπλανοφόρου του αμερικανικού Ναυτικού στη Σούδα.

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Πρόκειται για την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους εγκληματικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ με ανυπολόγιστα δεινά για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Σε μία περίοδο όπου οι γειτονικοί λαοί της Τουρκίας και της Συρίας στενάζουν μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, όπου οι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας ζουν στο έπακρο τις συνέπειες του ιμπεριαλιστικού πολέμου και ο ελληνικός λαός μετρά τις πληγές του μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο ελλιμενισμός του “George H.W. Bush” στην περιοχή μας μόνο οργή προκαλεί.

Η επίσκεψη του αεροπλανοφόρου είναι η απόδειξη της στρατηγικής σύμπλευσης ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και της προσήλωσης της πολιτικής τους όχι μόνο στη γεωπολιτική αναβάθμιση του ρόλου της αστικής τάξης, στην προώθηση του ΝΑΤΟικού σχεδιασμού και των στόχων της ΕΕ και την υλοποίηση των ευρωατλαντικών αποφάσεων αλλά και μίας ευρύτερης πολιτικής εχθρικής προς το λαό και τα συμφέροντά του. Μίας πολιτικής που θυσιάζει την ασφάλεια και την υγεία του λαού στον βωμό του κέρδους.

Ως προς αυτό είναι χαρακτηριστική η πρόσφατη παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία σε δήλωσή της παραμονές του ερχομού του Μπλίνκεν στην Ελλάδα ανέφερε κυνικά ότι “δεν είναι ταμπού η συνεκμετάλλευση”, φέρνοντας ως παράδειγμα τη “λεόντειο” συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου – με προδιαγραφές ΗΠΑ – για τη συνδιαχείριση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Πρόσθεσε δε ότι “επί των στρατηγικών επιλογών της χώρας”, εννοώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου, “δεν υπάρχουν διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ”. Πρόκειται για ένα κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα των αστικών κομμάτων και της όποιας κυβέρνησης σχηματιστεί στις πρώτες ή στις δεύτερες εκλογές, συνεχίζοντας στον ίδιο επικίνδυνο δρόμο της εμπλοκής, με παλιές και νέες δεσμεύσεις που είναι σε κάθετη αντίθεση με τη θέληση και το δικαίωμα του λαού και των παιδιών του να ζήσουν ειρηνικά, αναπτύσσοντας τη φιλία και την κοινή πάλη με τους άλλους λαούς.

Ο χανιώτικος λαός αξιοποιώντας την πείρα του, έχει συμφέρον να είναι όσο γίνεται πιο αδύναμα όλα τα ΝΑΤΟικά κόμματα μετά τις εκλογές, δίνοντας δύναμη στη δική του πάλη με ψήφο στο ΚΚΕ για νέους, μαζικούς, δυναμικούς αγώνες ενάντια στην πολεμική εμπλοκή και στα κάθε είδους ιμπεριαλιστικά σχέδια, για να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, να αποδεσμευτεί η χώρα από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, αλλά και ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τον λαό εντός και εκτός συνόρων».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...