Στις 11:00 η παρέλαση “παρουσία” του γαλλικού “Charles De Gaulle”

Στρατιωτική παρέλαση μπροστά από τη Βουλή 25/03/2021 - Πηγή: Eurokinissi
Στρατιωτική παρέλαση μπροστά από τη Βουλή 25/03/2021 – Πηγή: Eurokinissi

Στις 11:00 θα ξεκινήσει η σημερινή στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Τα γαλλικά Rafale που “τίμησαν” πέρυσι τους εορτασμούς έδωσαν τη θέση τους στο γαλλικό μεγαθήριο “Charles De Gaulle” που βρίσκεται αγκυροβολημένο έξω απ’ τον Πειραιά.

Φυσικά ο λαός της Αθήνας και του Πειραιά φρόντισαν να το “υποδεχθούν” καταλλήλως.

Τζο Μπάιντεν: Μοιραζόμαστε κοινές αξίες

Το ρόλο της ως ΑμερικανοΝΑΤΟϊκού σημαιοφόρου για την προώθηση της “ειρήνης” και της “ευημερίας” από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι και την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και των Δυτικών Βαλκανίων σημειώνει ο Τζο Μπάιντεν στη διακήρυξη που υπογράφει για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, όπως αποκαλούν οι ΗΠΑ την Επανάσταση του 1821.

Στο μήνυμα του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει αναφορά στα τελευταία επιτεύγματα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, λέγοντας ότι η επικαιροποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) θα ενισχύσει την ελληνοαμερικανική συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, ο πρόεδρος Μπάιντεν εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για τη συνεχιζόμενη φιλοξενία της Ελλάδας στις Δραστηριότητες Ναυτικής Υποστήριξης του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στον Κόλπο της Σούδας στην Κρήτη.

ΚΚΕ: Κανένας συσχετισμός, όσο αρνητικός κι αν είναι, δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην κοινωνική εξέλιξη

“Η Επανάσταση του 1821 διδάσκει ότι κανένας συσχετισμός δυνάμεων, όσο αρνητικός και αν είναι, δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην κοινωνική εξέλιξη. Ο αγώνας των επαναστατών του 1821 ήταν ένας αγώνας δίκαιος, ακριβώς επειδή εξέφραζε τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας, επειδή τασσόταν με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας, με την πλευρά της κοινωνικής εξέλιξης. Αυτό του επέτρεψε και να νικήσει”, σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...