Στις 8.30 μ.μ. η συναυλία αλληλεγγύης των Φοιτητικών Συλλόγων- Προσπάθεια παρεμπόδισης έπεσε στο κενό

Συναυλία αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής

Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει η συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους που διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Νωρίτερα η αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει την πραγματοποίηση της!

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο χώρο του Σκοπευτηρίου και προσπαθούσαν να εμποδίσουν την πραγματοποίηση της συναυλίας, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν κάτω από την πίεση των Φοιτητικών Συλλόγων.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι κατήγγειλαν την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και τα ανυπόστατα προσχήματα τα οποία επικαλούνταν για να ματαιώσουν την συναυλία αλληλεγγύης.

Η αστυνομία επικαλέστηκε ότι η συναυλία επικίνδυνη(!), ότι υπάρχει ΚΥΑ που την απαγορεύει, ότι υπάρχει ο φόβος πυρκαγιάς κ.ά. Και αυτό παρά την παρουσία της ομάδας Εθελοντικής Δασοπροστασίας Καισαριανής στο χώρο. Από την άλλη όμως, δεν δείχνουν την ίδια ανησυχία για άλλες διοργανώσεις όπως για παράδειγμα συναυλία που διοργανώνει σήμερα η Περιφέρεια Αττικής στο Πάρκο Τρίτση.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Η κυβέρνηση και ο Δήμος Καισαριανής προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή της φοιτητικής συναυλίας αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους, στέλνοντας τα ΜΑΤ απέναντι σε φοιτητές που έμπρακτα όλο το προηγούμενο διάστημα εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους, απέναντι σε μια συναυλία που διοργανώνεται από δεκάδες φοιτητικούς συλλόγους και συμμετέχουν εθελοντές πυροσβέστες στη δασοπροστασία! Κάτω από τις διαμαρτυρίες των φοιτητών και των κατοίκων της περιοχής οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν! Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί κανονικά! Η μαζική συμμετοχή στη συναυλία είναι η καλύτερη απάντηση! Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και τον αγώνα μας!».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...