Στης Ανατολής τα μέρη…

Συστοιχία Patriot

Κοντά στο Ριάντ, δηλαδή 2.742 χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα και την άμυνα της θα τοποθετηθεί συστοιχία πυραύλων patriot της Πυροβολαρχίας Κατευθυνόμενων Βλημάτων. Μαζί της μεταβαίνουν και πάνω από 80 στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία θα εγκαταστήσουν και θα χειρίζονται τους πυραύλους σε συνεργασία με τις σαουδαραβικές Ένοπλες Δυνάμεις, αποτελώντας την “Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας”.

Η τελετή αποχώρησης έγινε υπό το άγρυπνο μάτι των αμερικανών επιβεβαιώνοντας και επικυρώνοντας ότι το ταξίδι των patriot είναι μια ακόμα ΝΑΤΟική βρωμοδουλειά. 

Λεπτομέρειες της εν λόγω αποστολής είναι δημοσιευμένες και οι σκοποί γνωστοί. “Στρατιωτική διπλωματία”, “διασυμμαχική συνεργασία” και άλλες τέτοιες φράσεις είναι το περιτύλιγμα αυτών των αποστολών. Ωστόσο κάθε σκεπτόμενος στρατιώτης και στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας δεν μπορεί παρά να προβληματιστεί έντονα για τέτοιες εξελίξεις. Έχουμε ή δεν έχουμε ανάγκη αυτή τη συστοιχία για τις δικές μας ανάγκες αποτροπής; Πώς ακριβώς εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του ελληνικού λαού στη Σαουδική Αραβία; Άλλωστε ξέρουμε πως κάνοντας τις χάρες του ΝΑΤΟ ούτε το Αιγαίο θωρακίστηκε ούτε ο FIR έμεινε απρόσβλητος, ούτε γενικά η τουρκική αστική τάξη μείωσε την επιθετικότητά της και τις αξιώσεις της. Πώς συμβάλλουν τέτοιες ενέργειες στην ειρήνη και τη σταθερότητα της Μέσης Ανατολής όταν οι κάννες του ΝΑΤΟ στοχεύουν το Ιράν και την Κίνα; Ειδικά μετά την τελευταία συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ-Αυστραλίας-Βρετανίας βλέπουμε τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς να περνούν σε άλλο επίπεδο στον Ειρηνικό Ωκεανό και παγκόσμια. Έχουμε επίσης ως δεδομένο ότι τέτοιες αποστολές σε Αφγανιστάν και Κόσοβο τίποτα καλό δεν προσέφεραν, αντίθετα βύθισαν τους λαούς στο αίμα και την οδύνη. Το Αφγανιστάν φωνάζει για το λόγου το αληθές. Και μια τελευταία παρατήρηση προς όσους κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι σφιχτοί εναγκαλισμοί με τη Σαουδική Αραβία είναι εναγκαλισμοί με ένα αντιδραστικό, σκοταδιστικό καθεστώς που δεν προχωρά σε στοιχειώδεις αστικούς εκσυγχρονισμούς… 

Και κάπως έτσι έχουμε χρέος να περάσουμε από τον έντονο προβληματισμό στη διαμαρτυρία και την αντίσταση προς κάθε ΝΑΤΟικό σχεδιασμό που εξωθεί το λαό μας σε επικίνδυνες περιπέτειες. Ένα πρώτο ραντεβού είναι αύριο στο συλλαλητηριο της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στις Βάσεις με αφορμή το πολεμικό μάζεμα της της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ στην Αθήνα.

ΣΤΡ (ΠΖ) Λ.Τ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...