Στον Άρειο Πάγο ο Μ. Χρυσοχοΐδης με την κριτική για τα συνεχόμενα περιστατικά εγκληματικής βίας

Κ. Μητσοτάκης και Μ. Χρυσοχοΐδης στη συζήτηση στη Βουλή του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων
Φώτο Αρχείου / Κ. Μητσοτάκης και Μ. Χρυσοχοΐδης στη συζήτηση στη Βουλή του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων / Πηγή: Eurokinissi

Μετά την έντονη κριτική που δέχεται η κυβέρνηση και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, καθώς συνεχόμενα είναι το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά εγκληματικής βίας, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ο υπουργός επισκέφθηκε σήμερα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Β. Πλιώτα, προκειμένου να συζητήσει το θέμα του οργανωμένου εγκλήματος.

Όπως έγινε γνωστό, παρέδωσε φάκελο με υπόμνημα της αστυνομίας καθώς και στοιχεία για τη διαχρονική εξέλιξη και διάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μ. Χρυσοχοΐδης συζήτησε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ανάγκη μίας μεγαλύτερης ευελιξίας και πιο άμεσης συνεργασίας εισαγγελικών και αστυνομικών Αρχών σε ό,τι αφορά τη διαχείριση υποθέσεων οργανωμένου εγκλήματος. Παράγοντας του υπουργείου, που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε πως ο υπουργός ζήτησε, εκτός των άλλων, όπως στο θέμα της τρομοκρατίας υπάρχει αρμόδιος εισαγγελέας, αυτό θεωρείται επιτακτικό και για τις υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος. Αναφέρθηκε και στις αποφυλακίσεις κρατουμένων που, όπως ειπώθηκε, πολύ συχνά αμέσως μετά συλλαμβάνονται πάλι για τα ίδια αδικήματα.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και των προηγούμενων είναι μεγάλες, καθώς συνεχώς ενισχύουν τον κατασταλτικό χαρακτήρα της Αστυνομίας.

Μάλιστα, με τον τεράστιο αριθμό προσλήψεων στην Αστυνομία, τη σύσταση νέων κατασταλτικών υπηρεσιών, την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, δικαιολογημένα προκαλείται το κοινό αίσθημα αφού από τη μία η κυβέρνηση ενισχύει τον κατασταλτικό μηχανισμό απέναντι στο λαό και την ίδια στιγμή το οργανωμένο έγκλημα είναι στο απυρόβλητο.

Δείτε ακόμα...