Στρατεύσιμος Δίοπος: Οι αγώνες για μια καλύτερη ζωή, για ένα σύστημα που οι λαοί θα ζούνε αδελφωμένοι πρέπει να συνεχίσουν και να δυναμώσουν

Ναυτοδίοποι στην τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης "ΑΙΑΣ", την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.
Φώτο Αρχείου / Τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης “ΑΙΑΣ”, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο εορτασμός της φετινής εργατικής πρωτομαγιάς έρχεται να αποδείξει ότι ο αγώνας για τα δικαιώματα του λαού και της εργατικής τάξης δεν «παγώνει», ίσα ίσα δυναμώνει και αυτό φαίνεται από τις κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος. Είναι αυτές οι κινητοποιήσεις που δίνουν θάρρος και υπερηφάνεια σε όλους εμάς που υπηρετούμε τη θητεία μας, που μας ατσαλώνουν μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι οικογένειές μας.

Τη φετινή πρωτομαγιά εκτός από τις διεκδικήσεις για καλύτερους όρους δουλειάς και Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης από την ακρίβεια, οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν μαζικά ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να σταματήσει τώρα κάθε ελληνική εμπλοκή. Έχουμε 2 μήνες τώρα που συνεχίζεται ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας μπροστά στους ανταγωνισμούς στην περιοχή μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας, και το κόστος των ανθρώπων που σκοτώθηκαν και από τα δύο «στρατόπεδα» είναι τεράστιο. Παρατηρούμε την ευκολία που όλο και περισσότερες χώρες  εμπλέκονται σε αυτόν τον πόλεμο συμπεριλαμβανομένης προφανώς και της χώρας μας που στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Είναι απαραίτητο λοιπόν όλοι εμείς που υπηρετούμε να παραδειγματιστούμε από τους αγώνες των εργαζομένων και να στοιχηθούμε μαζί τους διεκδικώντας να σταματήσει τώρα ο πόλεμος, να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν.

Την ίδια στιγμή ερχόμαστε και αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών αφού η ακρίβεια  χτυπάει καθημερινά εμάς και τις οικογένειες μας. Γιατί  όπως είναι και λογικό τα 8-9 ευρώ τον μήνα δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις πιο απλές ανάγκες  που έχουμε όσοι υπηρετούμε με αποτέλεσμα να στηριζόμαστε στις οικογένειες μας ή σε εύρεση δουλειάς παράλληλα με την θητεία μας, αν το επιτρέπουν οι βάρδιες, για να μπορέσουμε να ζήσουμε.

Όλες αυτές οι καταστάσεις που ζούμε κάνουν ξεκάθαρο ένα πράγμα, ότι οι αγώνες για μια καλύτερη ζωή, για ένα σύστημα που οι λαοί θα ζούνε αδελφωμένοι πρέπει να συνεχίσουν και να δυναμώσουν. Αυτοί είναι οι αγώνες όπως ο αγωνιστικός εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς, όπως η παλικαρίσια απεργία των εργαζομένων της COSCO που ξεκαθαρίζουν ότι η υγεία των εργαζομένων δεν είναι διαπραγματεύσιμη για κανενός τα κέρδη!

Ως στρατεύσιμος λοιπόν και εγώ που υπηρετώ την θητεία μου εκφράζω τον θαυμασμό και την στήριξη μου σε αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν για τα δικαιώματα τους και είμαι σίγουρος ότι η εργατική πρωτομαγιά θα εορταστεί όπως της αρμόζει!

Στρατεύσιμος Δίοπος Χρυσανθόπουλος Αθανάσιος

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...