Στρατεύσιμος Δίοπος: «Ούτε σκέψη για αποστολή ελληνικών ένοπλων δυνάμεων στο μέτωπο της Ουκρανίας ή σε άλλες χώρες!»

Ναυτοδίοποι στην τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης "ΑΙΑΣ", την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.
Φώτο Αρχείου / Ναυτοδίοποι στην τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης “ΑΙΑΣ”, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Την περασμένη Πέμπτη, και ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με τεράστιες ανθρώπινες απώλειες, έκανε την εμφάνιση του στο λιμάνι του Πειραιά το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle». Ο ερχομός του έρχεται να αποδείξει, ότι η Ελλάδα μπλέκεται ολοένα και περισσότερο στα επιθετικά σχέδια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ προσφέροντας απλόχερα στεριά και θάλασσα για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών τους σχεδιασμών.

Τόσο το γαλλικό αεροπλανοφόρο, όσο και το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο «Truman», που έδεσε στο λιμάνι της Σούδας, δυστυχώς, αποτελούν άλλο ένα από τα πολλά παραδείγματα ότι η χώρα μας έχει μετατραπεί με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ.

Η συμμετοχή της χώρας μας σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπως σε αυτόν που διαδραματίζεται στην Ουκρανία, που το μόνο που προσφέρει στους λαούς της περιοχής είναι θάνατο, δυστυχία και ξεριζωμό, δεν έχει να προσφέρει τίποτα θετικό στον ελληνικό λαό, αντιθέτως τον βάζει σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο.

Ο ελληνικός λαός έχει κάνει ξεκάθαρο ότι δεν θέλει να έχει καμιά συμμετοχή η χώρα του σε αυτόν τον πόλεμο. Το έκανε ξεκάθαρο τόσο στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις και συναυλίες του προηγούμενου διαστήματος, όσο και την Πέμπτη στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που οργάνωσαν τα εργατικά σωματεία στον Πειραιά ενάντια στον ελλιμενισμό του «Charles de Gaulle», που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Να σταματήσει άμεσα κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία!

Ούτε σκέψη για αποστολή ελληνικών ένοπλων δυνάμεων στο μέτωπο της Ουκρανίας ή σε άλλες χώρες!

Στρατεύσιμος Δίοπος Χρυσανθόπουλος Αθανάσιος

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...