Στρατιώτες από 2ο Μ/Κ Τάγμα της ΕΛΔΥΚ: Να σταματήσει εδώ και τώρα η άδικη δίωξη του συναδέλφου μας στο 6ο ΕΤΕΘ Ρόδου

Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ)
Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ)

Να σταματήσει εδώ και τώρα η άδικη δίωξη και κλίση σε απολογία του συναδέλφου μας, που υπηρετεί τη θητεία του στο 6ο ΕΤΕΘ Ρόδου! Η τιμωρία που είχε υποστεί στο παρελθόν ο συγκεκριμένος φαντάρος, όσο και η τωρινή δίωξη θυμίζουν άλλες εποχές, και είναι κόντρα σε όσα μας λένε διάφορα στελέχη κατά τη διάρκεια της θητείας μας ότι “έχουμε δικαιώματα”, ότι ” μπορούμε να λέμε τη γνώμη μας” κλπ. Αυτό έλειπε άλλωστε! Ο συνάδελφος μας τιμωρείται επειδή εξέφρασε μέσω επιστολής την αντίθεση του στην εμπλοκή της πατρίδας μας στον πόλεμο που διεξάγεται στο έδαφος της Ουκρανίας.

Εδώ και μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη ένας άδικος πόλεμος, που μέχρι και οι πέτρες έχουν καταλάβει ότι διεξάγεται ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, στο έδαφος της Ουκρανίας. Ένας πόλεμος που όπως και πολλοί άλλοι πριν απ’ αυτόν, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα συμφέροντα των δύο λαών, Ουκρανίας και Ρωσίας, οι οποίοι μάλιστα όσο υπήρχε η Σοβιετική Ένωση ζούσαν αδελφομενοι! Ο παρακατω στίχος του Μπ. Μπρεχτ απ’ το “Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου” περιγράφει άριστα την κατάσταση που επικρατεί: 
“Τούτος ο πόλεμος που έρχεταιΔεν είναι ο πρώτοςΠριν απ’ αυτόν γίνανε κι άλλοι πόλεμοςΌταν ετέλειωσε ο τελευταίοςΥπήρχαν νικητές και νικημένοιΣτους νικημένους ο φτωχός λαόςΠέθαινε απ’ την πείναΤους νικητές ο φτωχός λαόςΠέθαινε το ίδιο” 

Σε αυτόν το πόλεμο συμμετέχει ενεργά και η χώρα μας, στο πλαίσιο των πολιτικών επιλογών που κάνουν η σημερινή, αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που προσπαθούν να γίνουν “το καλύτερο παιδί του ΝΑΤΟ” εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης. Συμμετέχει λοιπόν η χώρα μας στέλνοντας και οπλισμό που απομακρύνεται απ’ τα νησιά του Βορείου Αιγαίου (!), κυρίως όμως με τα “στηρίγματα” του ΝΑΤΟ για μεταφορά όπλων, εξοπλισμού και προσωπικού, όπως είναι το λιμάνι και το σιδηροδρομικό δίκτυο της Αλεξανδρούπολης. 

Θέλουν τη χώρα μας να είναι “το καλό παιδί του ΝΑΤΟ” τη στιγμή που το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει το Αιγαίο ως “ενιαίο επιχειρησιακό νατοϊκό χώρο”, τη στιγμή που παρόλες τις προκλήσεις απ’ την πλευρά της τουρκικής αστικής τάξης τόσο σε δηλώσεις, όσο και στο πεδίο, η απάντηση είναι μια : “Βρείτε τα, λύστε τις διαφορές σας (!), είστε και οι δύο πολύτιμοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ!”.

Όλοι εμείς οι στρατιώτες που γράφουμε από κοινού αυτήν την επιστολή και υπηρετούμε τη θητεία μας, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με όλους τους τρόπους τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας, “μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μας”. Το ίδιο θα κάνει και ο συνάδελφος μας που διώκεται με απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο και εντελώς ανυπόστατα! Καμία σχέση όμως δεν έχει αυτό με την αποστολή μέρους των ενόπλων δυνάμεων εκτός συνόρων! Η ιστορία έχει δείξει άλλωστε σε κρίσιμες στιγμές ποιοι ήταν οι πατριώτες και ποιοι είχαν πάρει το αεροπλάνο για το Κάιρο, ή συνεργάζονταν με τους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους! 

Η συζήτηση αυτή μέσα στα στρατόπεδα, παρά το πιεσμένο πρόγραμμα που υπάρχει σε ορισμένα, είναι ζωντανή και υπάρχει ανάμεσα στους στρατιώτες μεγάλος προβληματισμός! Υπάρχει σε μεγάλο βαθμό εναντίωση στις πολιτικές επιλογές που περιγράφηκαν παραπάνω! Με τιμωρίες και διώξεις τέτοιου τύπου η κυβέρνηση και οι ισχυροί το μόνο που κάνουν είναι να αποδεικνύουν την αμηχανία και το φόβο τους! Είμαστε στο πλευρό του συναδέλφου μας και θα φροντίσουμε να μάθουν όσο περισσότεροι φαντάροι για την περήφανη στάση που κρατάει! Διώξεις τέτοιου τύπου θα αχρηστευτούν στην πράξη και το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο! 

Καλούμε το συνάδελφό μας να κρατήσει γερά στον αγώνα του! 
“Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά!”

Στρατιώτες από το 2ο Μ/Κ Τάγμα της ΕΛΔΥΚ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...