Στρατιώτες από Πρωτοκκλήσι Έβρου: Άμεση τοποθέτηση γιατρού στο στρατόπεδο

Στρατιώτικός σε φυλάκιο συνοριακού σταθμού στον Έβρο
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Στρατιώτες από το 558 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού (ΜΚ ΤΠ) στο Πρωτοκκλήσι Έβρου διαμαρτύρονται για την ανυπαρξία γιατρού στο στρατόπεδό τους. Χαρακτηριστικά τονίζουν οτι η πλησιέστερη δομή υγείας απέχει 30 με 35 χιλιόμετρα και η μετακίνηση γίνεται με ακατάλληλα οχήματα. Καταλήγοντας οι φαντάροι ζητάνε την άμεση τοποθέτηση γιατρού που θα εξυπηρετεί επί 24ωρου βάσης το στρατόπεδο.

Ακολουθεί η επιστολή των στρατιωτών από το Πρωτοκκλήσι Έβρου:

Εμείς, φαντάροι που υπηρετούμε την θητεία μας στο 558 ΜΚ ΤΠ στο Πρωτοκκλήσι Έβρου γράφουμε αυτή την επιστολή για να διαμαρτυρηθούμε λόγω της ανυπαρξίας γιατρού στο στρατόπεδό μας.

Κάθε φορά που κάποιος από εμάς τραυματίζεται, αρρωσταίνει ή για οποιαδήποτε άλλο λόγο χρειάζεται να επισκεφτεί γιατρό αναγκάζεται να υποστεί μια μεγάλη ταλαιπωρία ενώ παράλληλα ενδεχομένως να εκτίθεται σε περιττό κίνδυνο.

Η αναμονή μέχρι να πάει κανείς στον γιατρό και να τον δεχτεί μπορεί να γίνει πολύωρη. Η μετακίνηση στην πλησιέστερη δομή υγείας που απέχει 30-35 χιλιόμετρα από το στρατόπεδο (Κουφόβουνο ή Διδυμότειχο) γίνεται με ακατάλληλα οχήματα που δε προστατεύονται απ’ το κρύο ή την ζέστη ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που λόγω της υποστελέχωσης των δομών αυτών απαιτείται μετάβαση μέχρι και την Αλεξανδρούπολη!

Η έλλειψη γιατρού επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τις τσέπες μας. Μπροστά στην ταλαιπωρία πολλοί αναγκαζόμαστε να καλύπτουμε με δικά μας έξοδα κρέμες για τα τσιμπήματα από κοριούς ή παυσίπονα, αντιπυρετικά κτλ.

Έκτος απ’ αυτό, το γεγονός ότι στον στρατόπεδο δεν υπάρχει γιατρός εμποδίζει και την κάθε είδους σωματική μας άθληση. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι αθλητικές δραστηριότητες αποτελούν δημιουργικό τρόπο αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου αλλά και ουσιαστική προϋπόθεση για την ενδυνάμωση της σωματικής και ψυχικής υγείας και δεν είναι υπόθεση μίας και μόνο μέρας τον χρόνο που ο στρατός την ορίζει ως «μέρα υγείας, άθλησης και διατροφής».

Ζητάμε την άμεση τοποθέτηση γιατρού που θα εξυπηρετεί επί 24ωρου βάσης το στρατόπεδο.

Φαντάροι από 558 ΜΚ ΤΠ, Πρωτοκκλήσι Έβρου

Δείτε ακόμα...