Στρατιώτες από το Κουφόβουνο Έβρου: Μας γεμίζει οργή και δυσαρέσκεια η μεθόδευση της διοίκησης του 644 Μ/Κ ΤΠ κατά του συναδέλφου μας

Στρατόπεδο Χατζηπεντή, Κουφόβουνο, Έβρου
Φώτο Αρχείου / Στρατόπεδο Χατζηπεντή, Κουφόβουνο, Έβρου

Το τελευταίο διάστημα κι έπειτα από την δραματική αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας, κρίνεται παραπάνω από επιτακτική η ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας και των παρεχόμενων μέσων προστασίας (μοριακά και rapid test, μέσα ατομικής προστασίας και απολύμανσης, εμβόλια κ.α.) στον λαό της χώρας προκειμένου να θωρακιστεί κατάλληλα. Προφανώς, από αυτά τα μέτρα προστασίας δεν μπορούν να εξαιρεθούν όσοι υπηρετούμε τη στρατιωτική μας θητεία σε κάποιον από τους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων. Από την αρχή ήδη της πανδημίας σε εκατοντάδες μονάδες ανά την Ελλάδα έχουν γίνει προσπάθειες από μέρους των φαντάρων για υγειονομική ενίσχυση τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Η αλήθεια είναι πως σε γενικές γραμμές, η ατομική στάση των στρατευμένων στο ζήτημα του κορονοϊού ήταν τουλάχιστον υποδειγματική κι εξαιτίας αυτής περιορίστηκε σε σημαντικό βαθμό η εξάπλωση του ιού μέσα στις μονάδες. Είναι γεγονός ωστόσο ότι αυτή η περιβόητη ατομική ευθύνη δεν επαρκεί από μόνη της. Παρά τις προσπάθειές μας, οι διαχρονικές επιλογές όλων ανεξαιρέτως των αστικών κυβερνήσεων που ευθύνονται για τις τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, μας αφήνουν κυριολεκτικά εκτεθειμένους μπροστά στον κίνδυνο να νοσήσουμε οι ίδιοι, οι οικογένειές μας, και συνάμα, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό με το οποίο ερχόμαστε σε επαφή. Δεν είναι άλλωστε ψέμα πως αρκετοί από μας πληρώσαμε το τίμημα των ελλιπών μέτρων προστασίας νοσώντας από τον ιό και θέτοντας τους εαυτούς μας σε κίνδυνο.

Στα πλαίσια αυτά, μας γεμίζει δυσαρέσκεια κι οργή το γεγονός ότι η διοίκηση του 644 Μ/Κ ΤΠ παρέπεμψε εκδικητικά έναν από τους παραπονούμενους φαντάρους για τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας απέναντι στον COVID-19, στον υποδιοικητή ψυχίατρο του 216 ΚΙΧΝΕ, με κατά παραγγελία γνωμάτευση γεμάτη από ανυπόστατες κατηγορίες κι αβάσιμα στοιχεία, ώστε να δώσει αναβολή στον στρατιώτη! Μαθαίνουμε πως ύστερα από πίεση που άσκησε ο στρατιώτης σε αυτή την μεθόδευση, τελικά η αναβολή απετράπη αλλά έλαβε χώρα τόσο η μεταβολή της κατάστασής του από Ι1 σε Ι3, όσο και η σημείωση – απειλή του ψυχιάτρου πως εάν ξαναφτάσει ανάλογο σημείωμα σε αυτόν, θα είναι με δεμένα χέρια και δεν θα μπορεί να πάει κόντρα στις διαταγές του διοικητή.

Πέρα από το εξοργιστικό της υπόθεσης αναρωτιόμαστε αν πράγματι γυρνάμε σε σκοτεινές εποχές όπου οι αυτονόητες ανάγκες μας μπαίνουν στο στόχαστρο της εκδικητικότητας και της αυθαιρεσίας του εκάστοτε διοικητή. Απευθύνουμε ακόμη το ερώτημα προς πάσα κατεύθυνση, αν άραγε πρέπει να σιωπάμε κάθε φορά που η ζωή μας παίζεται κορώνα – γράμματα για να μην μας βγάλει «ανίκανους για στράτευση», να μη μας μεταθέσει δυσμενώς ή για να μη «φάμε καμπάνα» από τον εκάστοτε διοικητή. Αναρωτιόμαστε επίσης εάν είναι λογικό εν έτη 2021 να δαπανώνται τόσα δισεκατομμύρια στους εξοπλιστικούς ανταγωνισμούς του ΝΑΤΟ τη στιγμή που δίνονται πολύ λιγότερα κονδύλια για την αναγκαιότατη υγειονομική κάλυψη του λαού, για την εξασφάλιση της υγείας και της κατ’ επέκτασιν επιβίωσής μας!

Εκφράζουμε την καταδίκη μας στο απαράδεκτο για τα δεδομένα της εποχής γεγονός καθώς και την αμέριστη στήριξη κι αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο στρατιώτη που βιώνει την συγκεκριμένη αδικία. Κανένας φαντάρος δεν είναι μόνος του, πάντα μπροστά μας οι ανάγκες του λαού.

Στρατιώτες από το Κουφόβουνο, Έβρου.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...