Στρατιώτες από το στρατόπεδο «Χατζηπεντή»: Μας βρίσκει αντίθετους η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Στρατόπεδο Χατζηπεντή, Κουφόβουνο, Έβρου
Φώτο Αρχείου / Στρατόπεδο Χατζηπεντή, Κουφόβουνο, Έβρου

Εμείς οι στρατιώτες που υπηρετούμε στον Έβρο παρακολουθούμε με ανησυχία τα σύννεφα του πολέμου να πυκνώνουν πάνω από την Ουκρανία. Το τελευταίο διάστημα οι επικίνδυνοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, με τις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσία να παρατάσσονται για μάχη.

Η χώρα μας, με τη διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και όλων των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ όπου με τις ελληνοαμερικανικές συμφωνίες για τις βάσεις, έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε ένα απέραντο αμερικανονατοικό ορμητήριο, σε ένα κόμβο μεταφοράς στρατευμάτων.

Επιπλέον οι κυβερνήσεις δαπανούν δισεκατομμύρια για τις επιθετικές ανάγκες του ΝΑΤΟ, χρήματα που προέρχονται από την φορολογία του λαού μας ενώ λείπουν από τις δαπάνες για Υγεία, Παιδεία , αποζημιώσεις πληγέντων από φυσικές καταστροφές κ.α. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση αντιμετωπίζει εμάς τους φαντάρους ως κόστος, γεγονός που φαίνεται στις υποδομές, στη διαχείριση της πανδημίας μέσα στα στρατόπεδα, στον εξευτελιστικό μισθό 8,62 ευρώ που παίρνουμε και όχι μόνο.

Στις εμβληματικές για τους ΝΑΤΟικούς βάσεις, όπως αυτές της Σούδας, του Στεφανοβικείου, του Αράξου, της Λάρισας έρχεται να προστεθεί και αυτή της Αλεξανδρούπολης, λόγω της εγγύτητας της με την Ουκρανία, που αποτελεί το θερμό μέτωπο της περιόδου. Με αγανάκτηση ενημερωνόμαστε ότι προετοιμάζεται και νέα μεταφορά δολοφονικού υλικού από τις ΗΠΑ για το Ουκρανικό μέτωπο, διαμέσου του λιμανιού της, όπως είχε γίνει και τον περασμένο Δεκέμβρη.

Μας βρίσκει αντίθετους η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, που εξυπηρετεί το πλάνο της αστικής τάξης για γεωστρατηγική αναβάθμιση, για οικονομικά οφέλη για την ίδια. Αυτό το γεγονός όχι μόνο καθιστά τη χώρα μας θύτη, σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης, αλλά ταυτόχρονα και το λαό μας στόχο. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη στην Αθήνα για την «ανησυχία» που πρέπει να αισθάνονται οι χώρες, οι οποίες παραχωρούν το έδαφος τους ως διαμετακομιστικό σταθμό, φωτογραφίζοντας και την Ελλάδα, δήλωση που έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες παρόμοιου ύφους, και όχι μόνο από τη Ρωσία.

Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για το γεγονός ότι η Περιφερειακή Ενότητα του Έβρου, στην οποία υπηρετούμε τη θητεία μας μετατρέπεται σε στόχο ενός επικείμενου πολέμου, που καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. «Αισθανόμαστε ανησυχία» που οι υποδομές της χώρας, οι πόλεις μας, όπως η Αλεξανδρούπολη, τα στρατόπεδα, (αν όχι το δικό μας , σίγουρα τα γειτονικά μας) μπαίνουν στο στόχαστρο, επειδή θα παρέχουν οποιαδήποτε μορφή στήριξης στους εγκληματικούς σκοπούς των ΝΑΤΟικών.

Είναι επιτακτική η ανάγκη οι φαντάροι, να στηρίξουν τα αιτήματα των εργαζομένων και των μαζικών φορέων για :

  • Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές, να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Την επιστροφή όλων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.
  • Την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Στρατιώτες από το στρατόπεδο «Χατζηπεντή»,
Κουφόβουνο, Έβρος

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...