Στρατιώτες από το στρατόπεδο Πατσούκα: Οι πρακτικές όπως αυτές μόνο πείσμα μας γεμίζουν για το δίκιο μας

Στρατιώτες στην Αλεξανδρούπολη
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες στην Αλεξανδρούπολη / Πηγή: Eurokinissi

Ακόμα μία καταγγελία έφτασε στο alt.gr από στρατιώτες στο στρατόπεδο Πατσούκα για την αντιδραστική απόφαση που πάρθηκε από την διοίκηση του 644 Μ/Κ Τ.Π. σε βάρος φαντάρου. Ακολουθεί η επιστολή των στρατιωτών:

Από τη μεριά μας και εμείς θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη στήριξη μας στο φαντάρο του 644 Μ/ΚΤΠ που διεκδίκησε τα αυτονόητα εν μέσω πανδημίας, μέτρα προστασίας του ίδιου και όλης της μονάδας του απέναντι στον κορονοϊό. Θέλουμε και εμείς να καταγγείλουμε τις πρακτικές που η διοίκηση της μονάδας του στρατιώτη σε σύμπλευση με τον υποδιοικητή – ψυχίατρο του 216 ΚΙΧΝΕ ακολούθησαν.

Κάθε νέος στρατευμένος έχει γίνει μάρτυρας μέτρων που είναι ελλιπή απέναντι στην αντιμετώπιση της πανδημίας για την ασφαλή ζωή μέσα στα στρατόπεδα. Κάθε νέος έχει δει πως τα αναγκαία μέτρα που μπορούν να παρθούν πάντα μετρούνται ως κόστος είτε αυτό είναι η διαμόρφωση χώρων ώστε να μην γίνεται συγχρωτισμός στις μονάδες, είτε είναι τα δωρεάν μέτρα ατομικής προστασίας, είτε είναι τα επαναλαμβανόμενα τεστ.

Απέναντι στις καινούριες αυτές ελλείψεις αλλά και στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε ένας που κάνει τη θητεία του, υπάρχουν δύο δρόμοι όπως και στη ζωή έξω από το στρατόπεδο. Υπάρχει ο δρόμος του αγώνα, της αμφισβήτησης, της διεκδίκησης και υπάρχει και ο δρόμος της υπακοής, της ανακωχής με την σημερινή κατάσταση που βάζει τις ανάγκες μας στο περιθώριο. Η νεολαία έχει κάθε δικαίωμα και τα εφόδια να ζητήσει σήμερα όλα όσα δικαιούται. Οι πρακτικές όπως αυτές που ακολουθήθηκαν μόνο πείσμα μας γεμίζουν για το δίκιο μας.

Ο λαός να απαιτήσει να λογοδοτήσουν όσοι είναι αρμόδιοι για αυτή την απόφαση.

Κάθε νέος στρατευμένος να μην τρομοκρατηθεί αλλά με πείσμα να συνεχίσει τον αγώνα του, για την υγεία του, για τα δικαιώματα του, για τη ζωή του συνολικότερα.

Στρατιώτες από στρατόπεδο Πατσούκα

Δείτε ακόμα...