Στρατιώτες Ειδικών Δυνάμεων – Χίος: Θέλουμε έναν κόσμο με τους λαούς αδελφωμένους, χωρίς πολέμους, προσφυγιά, κρίσεις, ανεργία, φτώχεια

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Από την αρχή της θητείας το πρώτο πράγμα που κάναμε όλοι ήταν να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον να φτιάξουμε τους καινούργιους φίλους, νέες παρέες, για να βγούμε και από αυτή τη «δοκιμασία» της ζωής μας νικητές. Στην εκπαίδευση, στις ασκήσεις, στο ΚΨΜ, στους θαλάμους γνωρίσαμε ο ένας τον άλλον, μοιραζόμαστε τις σκέψεις και τις ανησυχίες μας, για αυτά που αφήσαμε «πίσω» μας και αυτά που αντικρίσαμε στη θητεία μας, μέσα από τις πύλες του στρατοπέδου.

Ανάκατες ηλικίες και αφετηρίες, σπουδές και δουλειές, όνειρα και προσδοκίες για το μέλλον φτιάχνανε ένα χαρμάνι που έκανε το στρατόπεδο, στρατόπεδο μας και εμάς παρέα και οικογένεια για τον επόμενο 9μηνο της ζωής μας. Από την πρώτη μέρα της εκπαίδευσης, μας είπαν «ο στρατός κύριοι είναι ομαδικό άθλημα» και αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το πώς το μεταφράζει ο καθένας. Είναι αλήθεια πως, αν όχι όλοι, περνάμε κοινά προβλήματα και δυσκολίες και μέσα και έξω από την μονάδα. Είτε αυτό είναι η κοπελιά που έχουμε αφήσει πίσω, η οικογένεια και τα προβλήματα να τρέχουν, είτε είναι το άγχος για το τι θα κάνουμε μετά την θητεία μας, είτε πως θα τα βγάλουμε πέρα οικονομικά κ.α.

Μπορεί να μην είναι ακριβώς ίδιες οι ανησυχίες μας όμως σίγουρα είναι κοινές στους περισσότερους οι αιτίες για όλα τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που συναντάμε στη ζωή μας, και ανεξάρτητα αν το έχουμε καταλάβει αυτό είναι που ενώνει τους προβληματισμούς μας, που δένει της καλύτερες φιλίες.

Οι δικιά μας Σειρά έχει και την ιδιαιτερότητα ότι μέσα στην θητεία μας ξεκίνησε και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Είναι αυτονόητη η καταδίκη της επέμβασης στην Ουκρανία από τη Ρωσία, όπως και της συμμετοχής της χώρας μας στον πόλεμο στέλνοντας πολεμικό υλικό που από ότι φαίνεται τον τελευταίο καιρό δεν αποκλείεται να χρησιμοποιείται ενάντια στον ίδιο τον λαό της Ουκρανίας, αφού χρησιμοποιείται από ακροδεξιές, εθνικιστικές ομάδες που δρουν ενάντια στο λαό.

Οι εξελίξεις μας που διαβάζουμε και ακούμε για αποστολή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία και γύρω από αυτή, είναι εξέλιξη επικίνδυνη, που δεν υπερασπίζεται κανένα συμφέρον του ελληνικού λαού, αντιθέτως δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα. Το γεγονός μάλιστα ότι σε ελληνικά εδάφη έχουν μαζευτεί τόσες ξένες στρατιωτικές βάσεις και τόσος μεγάλος αριθμός στρατιωτικού προσωπικού από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, και κάποιες όπως αυτή της Αλεξανδρούπολης χρησιμοποιείται για μεταφορά στην Ουκρανία μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι ταυτόχρονα γινόμαστε και στόχος της Ρωσίας.

Ως στρατιώτες των Ειδικών Δυνάμεων προβληματιζόμαστε για αυτές τις εξελίξεις οι οποίες είναι επικίνδυνες και για το λαό της Ελλάδας. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν καμία δουλειά σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων.

Επιπλέον αποτροπιασμό προκάλεσε το γεγονός ότι δόθηκε βήμα και λόγος στους ναζί του τάγματος Αζόφ μέσα στην βουλή της χώρας μας που τόσο έχει μαρτυρήσει από τη δράση τους. Μάλιστα χειροκροτήθηκαν από όλα τα κόμματα που ήταν παρόν, εκτός από το ΚΚΕ. Η στάση του ΚΚΕ έδωσε κουράγιο και δύναμη.

Σε αντίθεση με κάποιους που θέλουν να ονειρευόμαστε αποβάσεις και μεγάλες ιδέες, που θέλουν να τρέφουν το μίσος μέσα μας για τους γειτονικούς λαούς, οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι θέλουμε έναν κόσμο με τους λαούς αδελφωμένους, αφού τίποτα δεν έχουμε να χωρίσουμε, χωρίς πολέμους και σκοτωμούς, προσφυγιά, κρίσεις, ανεργία, φτώχεια.

Το γεγονός ότι μπλεκόμαστε σε τόσες ενεργειακές συμφωνίες, περνάνε από την χώρα μας αγωγοί και ταυτόχρονα δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς του ρεύματος, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μας προβληματίζει έντονα για το αν αυτές οι συμφωνίες είναι προς όφελος μας τελικά.

Το ότι είμαστε μέσα στο στρατόπεδο δεν σημαίνει πως η ζωή έξω δεν συνεχίζεται και μαζί της και οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί. Όλοι μας έχουμε αφήσει πράγματα στην μέση και ανυπομονούμε να απολυθούμε για να τα συνεχίσουμε, όλοι μας βιώνουμε την ακρίβεια καθημερινά και βλέπουμε ότι το βάρος πέφτει πάλι σε εμάς. Όλα έχουν ακριβύνει, ο προϋπολογισμός που έχουμε κάνει για την θητεία μας πέφτει κατά πολύ έξω, τα λεφτά που είχαμε μαζέψει δεν φτάνουνε, οι γονείς μας πιέζονται και εμάς μας δίνουν να βγάλουμε ένα μήνα 8,62 ευρώ και ένα δρομολόγιο μετ επιστροφής δωρεάν για 9 μήνες θητεία. Την ίδια στιγμή ακούμε στις ειδήσεις να περηφανεύονται για τα 6 δισεκατομμύρια που δίνουν οι κυβερνήσεις από την τσέπη μας για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση μας χαροποιεί το γεγονός ότι στην χώρα μας είναι πολύ αυτοί που είναι ενάντια στον πόλεμο και στην συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν, κάτι που εκφράστηκε και στις μεγάλες κινητοποιήσεις, συναυλίες, αλλά και στην απεργία 6 Απρίλη.

Στρατιώτες Ειδικών Δυνάμεων,
3ο ΕΤΕΘ, Χίος

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...