Στρατιώτες απ’ όλη την Ελλάδα εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον καταδρομέα απ’ το ΚΕΕΔ

Στρατιώτες στην πορεία του Πολυτεχνείου, 17/11/21
Στρατιώτες στην πορεία του Πολυτεχνείου, 17/11/21

Συνεχίζουν να φτάνουν στο ALT.GR επιστολές από στρατιώτες, με τις οποίες καταδικάζουν τη στάση της Διοίκησης του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο να τιμωρήσει καταδρομέα, ο οποίος συμμετείχε στη φετινή πορεία του Πολυτεχνείου. Ακολουθούν οι επιστολές αλληλεγγύης στον καταδρομέα από στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ, της Κω και από τα ΚΑΑΥ Αγίας Τριάδας, Θεσσαλονίκης:

Φαντάρος από Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ): Οι φαντάροι έχουμε δικαιώματα!

Ως παιδιά του λαού, νέοι από εργατικές λαϊκές οικογένειες οι φαντάροι που υπηρετούμε τη θητεία μας ενώσαμε τη φωνή μας με το λαό και την νεολαία μπροστά στον εορτασμό του Πολυτεχνείο. Συζητήσεις στα στρατόπεδα μεταξύ των φαντάρων, επιστολές από  μονάδες από όλη την χώρα και κυρίως η συμμετοχή φαντάρων και η κατάθεση στεφάνου στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου στείλανε ηχηρά μηνύματα! 

Η στάση μας αυτή φαίνεται ότι ενόχλησε. Αυτό που ενοχλεί είναι τα διαχρονικά μηνύματα του εορτασμού, το περιεχόμενο του. Τους χαλάμε τη σούπα όταν διαλαλούμε το “Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ” την ίδια ώρα που δίνουν γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών που κάνουν τη χώρα μας απέραντη βάση και ορμητήριο για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Ίσως τους μάλωνε κανένας πρέσβης και τα βάψανε μαύρα από τη μαζική συμμετοχή κόσμου στον εορτασμό και στην αντιμπεριαλιστικη πορεία!!! Τους ενοχλεί κάποιους μάλλον, την ίδια ώρα που τσακίζονται τα εργασιακά, μορφωτικά μας δικαιώματα, που εντείνεται η καταστολή, να ακούγεται το σύνθημα “ψωμί – παιδεία -ελευθερία”.

Σε αυτή την κατεύθυνση τιμωρείται συνάδελφος μας καταδρομέας από τη διοίκηση του ΚΕΕΔ στο μεγάλο Πεύκο για τη συμμετοχή του στην πορεία.

Τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι οι φαντάροι έχουμε δικαιώματα!

Καταδικάζουμε τη στάση της διοίκησης για την οποία έχει ευθύνη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πρέπει να πάρει θέση. 

Να εκφραστεί η αλληλεγγύη! Από κάθε μονάδα, σε κάθε στρατόπεδο να στείλουμε απάντηση!

Οι νέοι που υπηρετούμε τη θητεία μας έχουμε κάθε δικαίωμα να αγωνιζόμαστε και έτσι θα συνεχίσουμε! Είναι τιμή μας και καθήκον μας να παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει όπου και αν βρισκόμαστε !

Καμιά τιμωρία για τον αγωνιστή συνάδελφό μας!

Φαντάρος ΕΛΔΥΚ


Στρατιώτης από ΕΛΔΥΚ: Ακολουθούμε το παράδειγμα του συναδέλφου

Εκφράζω τη συμπαράσταση μου στον συνάδελφο μου, ο οποίος τιμωρήθηκε επειδή είχε το “θράσος ” να συμμετάσχει στην αντιιμπεριαλιστική πορεία για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 

Η τιμωρία του συναδέλφου, μας δείχνει πως στην κοινωνία που ζούμε, υπάρχουν δυο κόσμοι… Υπάρχουμε εμείς που αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη κοινωνία και υπάρχουν και αυτοί που τους πονάει όταν βλέπουν χιλιάδες κόσμο να πλημμυρίζει τους δρόμους διεκδικώντας το παραπάνω.

Φαίνεται πως τα  συνθήματα του Πολυτεχνείου δεν έχουν γεράσει καθόλου και δεν θα γεράσουν ποτέ, όπως προσπάθησε να μας πείσει μάταια με το διάγγελμα του ο Πρωθυπουργός. Είναι θράσος να επικαλείται η κυβέρνηση για άλλη μια φορά την εθνική ομοψυχία, αυτή τη φορά για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, που είναι νωπά στη μνήμη των γονιών μας και ξέρουν καλά πως εκείνη την περίοδο συγκρούστηκαν οι δύο κόσμοι που ανέφερα προηγουμένως, ο κόσμος της δουλειάς, της μόρφωσης και του αγώνα και ο κόσμος της σαπίλας, της εκμετάλλευσης και του φασισμού. 

Η τιμωρία του συναδέλφου δεν μας τρομοκρατεί, ίσα ίσα μας πείθει για τον αγώνα που δίνουμε. Η ζωή στα στρατόπεδα δεν σταματάει. Οι 9 μήνες ή 12 μήνες που φαίνονται μικρό χρονικό διάστημα στα μάτια ορισμένων στελεχών για τους περισσότερους φαντάρους μοιάζει βουνό. Η πολιτική της κυβέρνησης πλήττει εμάς όπως και τις οικογένειες μας. Οπότε είναι απαράδεκτο να μιλάμε σήμερα για απαγόρευση της πολιτικής άποψης των στρατιωτών. Καμιά προσπάθεια να μας φιμώσουν δεν θα πετύχει. Ακολουθούμε το παράδειγμα του συναδέλφου ο οποίος μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του δεν έσκυψε το κεφάλι και μας έπεισε να κάνουμε το ίδιο.


Φαντάρος από Κω: Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε

Δεν πρόλαβε καλά καλά να περάσει ο τριήμερος εορτασμός των γεγονότων του Πολυτεχνείου κι ένας καταδρομέας τιμωρήθηκε, επειδή αποφάσισε να πάρει την “ανήκουστη” απόφαση να συμμετάσχει στην γιγαντιαία πορεία που πραγματοποιήθηκε. Φαίνεται πως η λογική «μακρυά από πολιτικές συζητήσεις και δραστηριότητες» εφαρμόζεται με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά, καθώς όταν παίρνουν θέση νέοι στρατευμένοι, τιμωρούνται κατά ριπάς, σε μια προσπάθεια η ιστορία να συνεχίσει να γίνεται σιωπή.

Ας μας απαντήσουν, όμως, και στα εξής οι ιθύνοντες:

  • Είναι ή δεν είναι πολιτική να ξοδεύονται κονδύλια επί κονδυλίων για εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ αντίθετα να μην υπάρχει ούτε ευρώ για να καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες των φαντάρων που υπηρετούν και να γίνουν καλύτερες οι συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής εντός των στρατοπέδων;
  • Είναι ή δεν είναι πολιτική να συμμετέχει η Ελλάδα στην μια και στην άλλη ιμπεριαλιστική ένωση;
  • Είναι ή δεν είναι πολιτική να στέλνει το ελληνικό κράτος μέσα και προσωπικό σε χώρες στις οποίες καμία δουλειά δεν έχουν, βάζοντας το λαό σε ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή στους ενδοιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς;

Φαίνεται επίσης πως οι μέρες του Πολυτεχνείου αποτελούν θεμελιώδη παρακαταθήκη για το σήμερα, καθώς τα μηνύματα για “ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ”, ” ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ” είναι πιο επίκαιρα από ποτέ και δεν μπορούν να σβηστούν, όσες τιμωρίες κι αν μας ρίξουν.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των στρατευσίμων να παίρνουμε θέση. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε.  Είμαστε ξεκάθαρα στο πλάι του εν λόγω καταδρομέα και απέναντι στην κατακριτέα ποινή που του έχει επιβληθεί και απαιτούμε άμεσα να παρθεί πίσω!

Φαντάροι από μονάδα της Κω


Στρατιώτης από ΚΑΑΥ Αγίας Τριάδας: Ο συνάδελφος κάνει το αυτονόητο

Καταδικάζω και εγώ με την σειρά μου το γεγονός της τιμωρίας του συνάδελφου στρατιώτη από το ΚΕΕΔ.

Ο συνάδελφος στις 17 Νοεμβρίου κάνει το αυτονόητο, συμμετέχει στους εορτασμούς του πολυτεχνείου μαζί με τον λαό εκεί που ανήκει ο κάθε στρατιώτης. Σήμερα, ίσως, πιο επίκαιρα από πότε ακούστηκαν δυνατά στο πολυτεχνείο συνθήματα όπως «Έξω το ΝΑΤΟ να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», την ώρα που η χώρα μας έχει γίνει ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο. Γεγονός που είναι επικίνδυνο για τον λαό μας αλλά και τους γείτονες λαούς.

Ευθύνη λοιπόν, έχει και η κυβέρνηση η οποία υποθάλπει τέτοιες ενέργειες που μας γυρνούν τόσα χρόνια πίσω όσα και τα χρόνια των γεγονότων του Πολυτεχνείου. Δεν ξεχνάμε ότι ο στρατιώτης είναι αναπόσπαστο κομμάτι του λαού που μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς. Ο ρόλος του είναι η υπεράσπιση των συνόρων και του λαού μας και όχι η συμμετοχή του σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ασκήσεις.

Γι’ αυτό και την μέρα του πολυτεχνείου αντήχησε παντού το σύνθημα «ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ»

ΚΑΑΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ


Στρατιώτης από Λέσβο: Οι προσπάθειες τους να μας φιμώσουν θα πέσουν στο κενό

Ως φαντάρος που υπηρετώ τη θητεία μου στη μακρινή αλλά όμορφη Μυτιλήνη θέλω και εγώ με τη σειρά μου να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς το συνάδελφο καταδρομέα και να καταδικάσω τη προκλητική απόφαση και στάση του ΚΕΕΔ. Κάνουμε ξεκάθαρο ότι οι φαντάροι έχουν και σκέψη και στόμα και άποψη και εκτός των υποχρεώσεων έχουν και δικαιώματα. Η συμμετοχή των συναδέλφων μας στην αντιμπεριαλιστική πορεία και η κατάθεση στεφανιού στον ηρωικό χώρο του Πολυτεχνείου μας γεμίζει τιμή και υπερηφάνεια. Δεν τρομοκρατούμαστε. Σήμερα είναι ο συνάδελφος μας στο στρατό, εχθές ήταν ο συνάδελφος μας στο Πανεπιστήμιο, αύριο θα είναι ο συνάδελφος μας στη δουλειά, μεθαύριο ο καθένας μας. Οπότε, και θα μιλάμε και θα διεκδικούμε όσα μας στερούν μέσα και έξω από το στρατόπεδο και εν τέλει επιλέγουμε να περάσουμε τη θητεία και τη ζωή μας με αξιοπρέπεια και με ψηλά το κεφάλι, όπως ακριβώς μας αρμόζει.

Οι προσπάθειες τους να μας φιμώσουν θα πέσουν στο κενό. Συμπαραστεκόμαστε και ακολουθούμε το παράδειγμα του συναδέλφου μας.

Φαντάρος από μονάδα της ΛέσβουΣτρατιώτης από Λήμνο: Το δικαίωμα μας να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε δεν μπαίνει στον πάγο κατά την θητεία μας

Δηλώνω την αλληλεγγύη μου προς τον στρατιώτη από το Μεγάλο Πεύκο που άδικα τιμωρήθηκε για την συμμετοχή του στους εορτασμούς για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η ενέργεια αυτή είναι καταδικαστέα και απαράδεκτη και δείχνει πόσο ενοχλούν ακόμη και σήμερα τα διδάγματα και τα συνθήματα του Πολυτεχνείου. Συνθήματα για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ- ΗΠΑ, που έχουν μετατρέψει την χώρα σε μια απέραντη Νατοϊκή βάση που μόνο κινδύνους μπορεί να φέρει και όχι την ειρήνη. Για καλύτερους όρους δουλειάς, χωρίς ανασφάλεια και φόβο ακόμη και για την ζωή μας, καθώς σχεδόν κάθε μέρα γίνονται εργατικά ατυχήματα. Για ολοκληρωμένες σπουδές στο ύψος των αναγκών μας, χωρίς δίδακτρα και χωρίς αστυνομικές δυνάμεις μέσα στα ιδρύματα μας. Για δημόσια και δωρεάν υγεία, για σύστημα υγείας που δεν θα καταρρέει και θα αφήνει εκατοντάδες ανθρώπους χωρίς την απαραίτητη περίθαλψη.

Ο συνάδελφος φαντάρος μαζί με φοιτητές, εργαζόμενους και χιλιάδες λαού συμμετείχε στις συγκεντρώσεις στις 17 Νοεμβρίου, στις οποίες ακούγονται συνθήματα όπως το “οι φαντάροι είναι του λαού παιδια, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά” , “έξω το ΝΑΤΟ να φύγουν οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις” κλπ, συνθήματα που ενώνουν το λαό με τους στρατευμένους νέους και δεν τους φέρνουν αντιμέτωπους. Τέτοιο στόχο έχουν τιμωρίες και ποινές όπως η συγκεκριμένη.

Το δικαίωμα μας να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε δεν μπαίνει στον πάγο κατά την θητεία μας, αλλά στην διάρκεια της συνεχίζουμε για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στις μονάδες μας και ενάντια σε κάθε αδικία. Για αυτό η συγκεκριμένη ενέργεια είναι καταδικαστέα και πρέπει να παρθεί πίσω.

Στρατιώτης Πεζικού


Στρατιώτης από Σάμο: Οι φωνές των στρατιωτιών δε θα σωπάσουν

Η ανεκδιήγητη απόφαση της Διοίκησης του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο να τιμωρήσει καταδρομέα ο οποίος συμμετείχε στην μεγαλειώδη αντιμπεριαλιστική πορεία του Πολυτεχνείου παραπέμπει σε άλλες εποχές και είναι απολύτως και απερίφραστα καταδικαστέα!

Η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες για τη δίωξη ενός στρατιώτη που, όπως έχει δικαίωμα, διαδήλωσε για να τιμήσει την 48η επέτειο του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου. Αποδεικνύεται και πάλι έμπρακτα πως αυτό που την ενοχλεί, όπως και όλες τις κυβερνήσεις που προηγήθηκαν, είναι τα συνθήματα για “Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία”, είναι οι κατακόκκινες επιγραφές “Έξω αι ΗΠΑ” και “έξω το ΝΑΤΟ” στις κολώνες της πύλης του ιστορικού κτιρίου, αιτήματα και συνθήματα που παραμένουν σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ.

Είναι το ζεστό χειροκρότημα του λαού και της νεολαίας στους νέους στρατευμένους που συμμετείχαν στην μεγαλειώδη πορεία. Είναι το σύνθημα “οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά” που δονούσε το Πολυτεχνείο όταν οι στρατευμένοι κατέθεσαν στεφάνι κατά τη διάρκεια του τριημέρου αγωνιστικού εορτασμού.

Αποτελούν, βέβαια, αγκάθια στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, που επιδιώκει η ελληνική αστική τάξη και υλοποιεί η κυβέρνηση μέσω των συμφωνιών με Γαλλία και ΗΠΑ, συνεχίζοντας το έργο όλων των προηγούμενων, όπως ακριβώς αγκάθι είναι και το μήνυμα του Πολυτεχνείου εν γένει. 

Γι’αυτό και επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να καταστείλει τις φωνές αυτές. Τις φωνές για απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για “ξήλωμα” των στρατιωτικών βάσεων από τη χώρα που την έχουν καταστήσει αμερικανονατοϊκο ορμητήριο, αφετηρία πάμπολλων  αιματοβαμμένων επεμβάσεων σε όλο τον κόσμο.

Οι νέοι στρατευμένοι, όμως, ενημερώνουμε την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα ότι όσο κι αν επενδύουν στο φόβο και στην τρομοκρατία, οι φωνές αυτές όχι απλά δε θα σωπάσουν αλλά θα ακουστούν στεντόρειες, δίπλα στο λαό και τη νεολαία, στο δρόμο του αγώνα.  Δεν κάνουμε βήμα πίσω, στη διάρκεια της θητείας μας από κανένα δικαίωμα, όπως το να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε! Καταδικάζουμε, όπως είναι αυτονόητο, την απαράδεκτη τιμωρία του καταδρομέα και του εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας από κάθε άκρη της χώρας. 


Στρατιώτης από Προβατώνα  Έβρου: Ο καταδρομέας πρέπει να νοιώθει περήφανος γιατί έπραξε το αυτονόητο

Να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη τιμωρία της Διοίκησης του ΚΕΕΔ στον καταδρομέα που συμμετείχε και καταχειροκροτήθηκε από πλήθος κόσμου στην πορεία για το Πολυτεχνείο.

Ο καταδρομέας, όπως και όλοι όσοι συμμετείχαμε στις πορείες για τα 48 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, είχαμε κάθε δικαίωμα για αυτό. 

Τιμήσαμε τους νεκρούς του λαού μας που πάλεψαν ενάντια στη χούντα των Συνταγματαρχών, πάλεψαν για Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, για “Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ”.

 Αποδείξαμε στην πράξη τι σημαίνει το σύνθημα «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά – Έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά!».

Αυτό φαίνεται όμως ότι τους ενοχλεί. Το ότι αυτά τα συνθήματα είναι επίκαιρα ακόμα και σήμερα, ακούγονται από πλήθος κόσμος, και από νέους στρατευμένους. Πόσο μάλλον φέτος που η κυβέρνηση, σε συνέχεια του έργου όλων των προηγούμενων, εμπλέκει τη χώρα μας όλο και περισσότερο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, έχει γεμίσει όλη την Ελλάδα βάσεις, μαγνήτες κινδύνου για το λαό μας, με τις συμφωνίες που υπέγραψε με Γαλλία και ΗΠΑ. Έχει κάνει την Αλεξανδρούπολη Σούδα του βορά και πύλη εισόδου αμερικανικών δυνάμεων στα Βαλκάνια και τους  παραχωρεί στρατόπεδα, εγκαταστάσεις και υποδομές για τα σχέδια τους.

Ο καταδρομέας πρέπει να νοιώθει περήφανος γιατί έπραξε το αυτονόητο, παλεύει καθημερινά για τα δικαιώματά του και με αυτό τον τρόπο τιμά όλους τους  νέους στρατευμένους. Έχει τη συμπαράσταση όλων μας.

Να παρθεί άμεσα πίσω η απαράδεκτη αυτή τιμωρία της Διοίκησης του ΚΕΕΔ.

Οι στρατιώτες δεν χάνουμε κανένα δικαίωμα όταν περνάμε τις πύλες των στρατοπέδων και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για αυτά.


Στρατιώτης ΤΘ: Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση τιμωρίας του φαντάρου καταδρομέα

Είναι απαράδεκτη η τιμωρία του συναδέλφου μας στο ΚΕΕΔ Μεγάλου Πεύκου,  για την συμμετοχή του στην μεγαλειώδη πορεία του Πολυτεχνείου. Είμαστε βέβαιοι ότι η τιμωρία του έχει σχέση με τα συνθήματα της εξέγερσης που εξακολουθούν να είναι επίκαιρα.

Δεν ξεχνάμε ότι Πατριωτισμός είναι να υπερασπιζόμαστε  τα συμφέροντα του λαού μας  και όχι των φονιάδων που σφαγιάζουν λαούς για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο συνάδελφος καταδρομέας έπραξα το πατριωτικό του καθήκον διότι στήριξε τα δίκαια αιτήματα του ελληνικού λαού.

Έξω το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ.
Να φύγουν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.
Καμία εμπλοκή στις επεμβάσεις.
Να μην γίνει ο Έβρος ορμητήριο των δολοφόνων.
Οι στρατός μας δεν έχει καμία δουλειά έξω από τα σύνορα.

Η τιμωρία από την διοίκηση της μονάδας είναι απαράδεκτη και πρέπει να ακυρωθεί . Όλοι οι στρατιώτες πρέπει να την καταδικάσουν όπως επίσης και την στάση της κυβέρνησης και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που θυμίζουν άλλες εποχές.

Δείτε ακόμα...