Στρατιώτης Αλέξης Γιατζόγλου – ΕΛΔΥΚ: Είναι εξοργιστική η στάση της διοίκησης του 644 Μ/Κ ΤΠ

Στρατιώτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) κατά διάρκεια επίσκεψης του Υπουργού Άμυνας - Νοέμβρη 2020
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) κατά διάρκεια επίσκεψης του Υπουργού Άμυνας – Νοέμβρη 2020 / Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Στο alt.gr συνεχίζουν να φτάνουν καταγγελίες στρατευμένων για την αντιδραστική απόφαση που πάρθηκε από την διοίκηση του 644 Μ/Κ Τ.Π. σε βάρος φαντάρου που διαμαρτυρήθηκε για τα ελλειπή μέτρα κατά της διάδοσης του νέου κορονοϊού. Ακολουθεί η επιστολή που έστειλε ο στρατιώτης Αλέξης Γιατζόγλου που υπηρετεί στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

Κι όμως κολλάει!

Καταγγέλλω την εκδικητική απόφαση του διοικητή στο στρατόπεδο Κανδηλάπτη στην Αλεξανδρούπολη, όπου παρέπεμψε συνάδελφο σε ψυχίατρο επειδή διαμαρτυρήθηκε για την περιφορά θετικού κρούσματος ανάμεσα σε στρατιώτες και στελέχη.

Μπορεί να έχουν περάσει περίπου 4 αιώνες από την εποχή που ο Γαλιλαίος προσπαθούσε να εξηγήσει τα αυτονόητα και συναντούσε την αντίδραση της καθολικής εκκλησίας, ωστόσο φαίνεται ότι ο μεσαίωνας δεν έχει φύγει για τα καλά.

Είναι εξοργιστική η στάση της διοίκησης του 644 Μ/Κ ΤΠ, όπου σαν άλλη Ιερά Εξέταση παρέπεμψε το συνάδελφο μας σε ψυχίατρο για αναβολή, επειδή τόλμησε να ζητήσει αυτά που η ελληνική κοινωνία και η ιατρική κοινότητα θεωρούν αυτονόητα.

Τα παραδείγματα άλλωστε από στρατόπεδα που είχαν ή έχουν γίνει εστίες μετάδοσης του ιού είναι ουκ ολίγα.

Θήβα, Λαμία, Τρίπολη, Λέσβος, Χίος, Τρίκαλα, Σάμος, Γιάννενα, Έβρος, Κύπρος φιλοξενούν στρατόπεδα στα οποία έχουν βρεθεί δεκάδες κρούσματα. Σίγουρα όλα αυτά τα παραδείγματα μόνο ασύνδετα δεν είναι μεταξύ τους και σίγουρα το μόνο πρόβλημα δεν είναι η ατομική ευθύνη. Φέρουν καίρια ευθύνη η κυβέρνηση και το υπουργείο που ενώ είναι γνωστές οι συνθήκες διαβίωσης σε μια μονάδα, δεν παίρνουν τα απαραίτητα επιστημονικά μέτρα για να μειωθεί η μετάδοση του ιού. Ευθύνες έχουν πολλές φορές και οι διοικήσεις των στρατοπέδων, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, που αντί να βρίσκονται στο πλευρό των φαντάρων, στρέφονται εναντίον τους.

Δηλώνω τη συμπαράσταση μου στο συνάδελφο μας. Σ’ αυτήν την κατάσταση δεν είναι μόνος.

  • Να πάρει η διοίκηση πίσω την κατάπτυστη-σκοταδιστική απόφαση για αλλαγή της κατάστασης του συναδέλφου μας από Ι1 σε Ι3 ψυχολογικό και να σταματήσει κάθε στοχοποίηση εναντίον του.
  • Να πάρουν εδώ και τώρα η κυβέρνηση και το υπουργείο όλα τα μέτρα για να σταματήσουν τα στρατόπεδα να γίνονται εστίες μετάδοσης του ιού.
  • Να έρθουν στο ύψος των περιστάσεων οι διοικήσεις των στρατοπέδων, να αφουγκραστούν τις αγωνίες των στρατιωτών και όχι να εκδικούνται όποιον ζητάει τα αυτονόητα.

Γιαγτζόγλου Αλέξης, φαντάρος στην ΕΛΔΥΚ

Δείτε ακόμα...