Στρατιώτης απ’ την 1η Στρατιά εκφράζει την αλληλεγγύη του στον φαντάρο απ’ το 644 Μ/Κ ΤΠΖ

1η Στρατιά-Λάρισα
Πηγή: Eurokinissi

Το τελευταίο διάστημα οι νέοι στρατευμένοι διαβάζοντας το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στο 644 ΜΚ ΤΠ στο στρατόπεδο Κανδηλάπτη με την κατά παραγγελία γνωμάτευση του διοικητή του τάγματος στον υποδιοικητή ψυχίατρο του 216 ΚΙΧΝΕ που επιχείρησε να βγάλει “τρελό” το συνάδελφο στρατιώτη που διαμαρτυρήθηκε για ελλιπή μέτρα προστασίας κατά του Covid-19 γεμίζουμε με αγανάκτηση και πείσμα για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε όλα όσα είναι απαραίτητα για να υπηρετήσουμε τη θητεία μας με ανθρώπινους όρους, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας, των συναδέλφων και των οικογενειών μας.

Τέτοια περιστατικά πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο για κάθε στρατιώτη, προκειμένου να αντιληφθεί ότι οι νέοι στρατευμένοι έχουμε δικαιώματα, έχουμε φωνή και αυτή μπορεί να ακουστεί πολύ ηχηρά και να ενοχλήσει. Το κύμα αλληλεγγύης που έχει σηκωθεί για τον συνάδελφό μας αποδεικνύει ότι δεν είμαστε μόνοι μας απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκράτησης μας και αυτό πρέπει να σπάσει τον όποιο φόβο μπορεί να υπάρχει. Άλλωστε τέτοιες πρακτικές στοχεύουν ακριβώς στον “παραδειγματισμό” του συνόλου των στρατευμένων σαν ένα μάθημα για να μιλάς, να μη διεκδικείς απλά να σκύβεις το κεφάλι και να προχωράς. Αποδείχθηκε όμως ότι κάθε τέτοια προσπάθεια θα πέφτει στο κενό και δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την ικανοποίηση των αναγκών μας που υπάρχουν και εντός των στρατοπέδων, ιδιαίτερα σε αυτήν την ευαίσθητη περίοδο της πανδημίας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφό μας και απαιτούμε να παρθεί πίσω η γνωμάτευση που τον κατατάσσει αβάσιμα από Ι1 σε Ι3 ψυχολογικό. Απαιτούμε να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας μας από την πανδημία.

Στρατιώτης από την 1η Στρατιά Λάρισας

Δείτε ακόμα...