Στρατιώτης από 216 ΚΙΧΝΕ στην Αλεξανδρούπολη: Η αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης είναι χρέος στη ζωή

Στρατιώτες Υγειονομικού Κινητού Χειρουργικού Νοσοκομείου Ελληνικού Στρατού
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες Υγειονομικού Κινητού Χειρουργικού Νοσοκομείου Ελληνικού Στρατού / Πηγή: TWITTER

Στις 10 Μαΐου αρχίζει ακόμα ένα επεισόδιο βίας του κράτους του Ισραήλ απέναντι στον παλαιστινιακό λαό. Το κοντέρ καταγράφει πάνω από 250 νεκρούς, ανάμεσα τους τουλάχιστον 60 παιδιά, 2.600 τραυματίες και περίπου 70.000 εκτοπισμένους ή άστεγους. Δυστυχώς το τελευταίο 11ημερο σφυροκόπημα δεν είναι παρά ένα στιγμιότυπο μέσα σε 7 δεκαετίες γεμάτες από επιθέσεις, διωγμούς, εκτελέσεις, μετοικήσεις και κάθε άλλη λογής βία που ο παλαιστινιακός λαός ανέχεται.

Οι εικόνες μετά από τους βομβαρδισμούς θύμισαν σεληνιακό τοπίο. Μέσα στους πληγέντες στόχους ήταν σχολεία, νοσοκομεία, Κέντρα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Κέντρα Υγείας ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.Οι εικόνες με τις κατακόμβες νεκρών, με τα παιδιά να κλαίνε ή να κείτονται γεμίζουν κάθε νέο στρατευμένο μέσα στα στρατόπεδα με απέχθεια και θυμό. Επιπρόσθετα όμως μας αναδεικνύουν ωμά και γλαφυρά τον πραγματικό χαρακτήρα της ΝΑΤΟικης συμμαχίας, μας δείχνουν τι αξία έχει για τους «συμμάχους» μας η ανθρώπινη ζωή.

Δολοφονικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατοικημένων περιοχών στη Παλαιστίνη, Λωρίδα της Γάζας - Μάης 2021
Φώτο Αρχείου / Δολοφονικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατοικημένων περιοχών στη Παλαιστίνη, Λωρίδα της Γάζας – Μάης 2021 / Πηγή: TWITTER

Η οργή και η θλίψη δεν αρκούν όμως από μόνα τους, χρειάζονται και αγώνας και αλληλεγγύη. Ο πακτωλός χρημάτων που δίνεται στους ΝΑΤΟικους εξοπλισμούς για την προώθηση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ μας γεμίζει οργή. Μας γεμίζει οργή η δημιουργία από το 2020 στη Καλαμάτα κέντρου εκπαίδευσης πιλότων της Ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, πιλότων που έχουν συμμετάσχει ενεργά στο έγκλημα που διατελείτε απέναντι στους Παλαιστίνιους. Μας γεμίζει οργή όταν εδώ και ένα τρίμηνο πλέον το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει γίνει ορμητήριο και αποθήκη πολεμικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ, με όλη τη δολοφονική μηχανή παρατεταγμένη.

Ο θυμός αυτός πρέπει να μετατραπεί σε αγώνα απέναντι στους ΝΑΤΟικους σχεδιασμούς της περιοχής που κάνουν τη χώρα μας στόχο αλλά και ορμητήριο για να σφαγιάζονται πι λαοί της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης που παγκόσμια διεξήχθησαν μας γεμίζουν θάρρος, ο αγώνας του ελληνικού λαού με μπροστάρη τους κομμουνιστές απέναντι στο έγκλημα αυτό, αγώνας που άπλωσε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μας γεμίζει τόλμη και δύναμη. Η νεολαία πρέπει να έχει πίστη πως οι λαοί θέλουν και μπορούν να ζήσουν αρμονικά και ειρηνικά μαζί αν γίνουν νοικοκύρηδες στον τόπο τους.

Παλαιστίνη: Βρέφος τραυματισμένο από τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
Παλαιστίνη: Βρέφος τραυματισμένο από τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας / Πηγή: TWITTER

Πρέπει να γίνουν κριτήριο για το λαό, για κάθε στρατιωτικό, για κάθε φαντάρο, το πως αντιμετωπίζεται το «παλαιστινιακό» από τους «συμμάχους» μας την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Πως ένα ιστορικό ζήτημα κατοχής -που θυμίζει το κυπριακό- αντιμετωπίζεται ως μια κατάσταση έντασης και ως αυτοάμυνα, πως τα εγκλήματα του Ισραήλ βαφτίζονται δικαιώματα του. Να γίνει κριτήριο η στάση των ΗΠΑ αλλά και χωρών της Ε.Ε. (όπως της Γερμανίας) στον ΟΗΕ, όπου αντιτάχθηκαν της διενέργειας έρευνας για εγκλήματα και παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων αυτό το 11ημερο.

Αυτοί είναι οι «σύμμαχοι» που η κυβέρνηση βλέπει ως εγγυητές της ασφάλειας του λαού μας. Σύμμαχοι που ανάλογα με τη γεωπολιτική ατζέντα λογαριάζουν τη ζωή. Αυτοί οι σύμμαχοι που μέσα στο σωρό ανακοινώσεων δεν έγραψαν μια γραμμή για τα θύματα της Ισραηλινής κατοχής παρά μόνο ευχολόγια για την ειρήνη. Η σημερινή κυβέρνηση όπως και κάθε προηγούμενη έχει μεγάλες ευθύνες για την ολοένα και μεγαλύτερη στρατηγική σύμπλευση και συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ. Για αυτό και ιδίως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως προστάτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σύμμαχος της Παλαιστίνης την ίδια στιγμή που όλα αυτά γινόντουσαν όντας και αυτός κυβέρνηση και ο ίδιος αναβάθμιζε τη στρατηγική συνεργασία.

Ελληνική Πολεμική Αεροπορία - Συνεκπαίδευση με Ισραηλινή ΠΑ - ανεφοδιασμός εν πτήση στο Ισραήλ
Φώτο αρχείου / Ελληνική Πολεμική Αεροπορία – Συνεκπαίδευση με Ισραηλινή ΠΑ – ανεφοδιασμός εν πτήση στο Ισραήλ / Πηγή: Eurokinissi

Κάθε νέος φαντάρος, κάθε στρατιωτικός πρέπει να απαιτήσει:

  • Τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής και σφαγής
  • Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων
  • Ενιαίο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967
  • Άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους από την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της βουλής το 2015
  • Παύση συνεργασίας Ελλάδας με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Μιχαηλίδης Μιχάλης, στρατιώτης 216 ΚΙΧΝΕ στην Αλεξανδρούπολη

Δείτε ακόμα...