Στρατιώτης από ΕΛΔΥΚ: Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου συνδέεται με τον αγώνα σήμερα για τα δικαιώματά μας

ΕΛΔΥΚ - Στρατιώτες

Φέτος συμπληρώνονται 48 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Τα διδάγματα που παίρνουμε από την λαϊκή εξέγερση είναι πολύτιμα εφόδια για το σήμερα. Συνδέεται άμεσα με τον αγώνα σήμερα για τα δικαιώματα μας, για μια καλύτερη ζωή, για να φύγουν οι ξένες βάσεις και να βάλουμε τέλος στα σχέδια τους που εμπλέκουν περαιτέρω τους φαντάρους και το λαό συνολικά, για συμφέροντα ξένα προς αυτούς. 

Εμείς οι φαντάροι της ΕΛΔΥΚ υπηρετούμε σε μια χώρα που έχει βαφτεί με το αίμα Ελλήνων και Κυπρίων εξαιτίας του εγκλήματος της Χούντας που έστρωσε το έδαφος ώστε να εισβάλει η Τουρκία και να καταλάβει το 37% του νησιού, έχοντας μάλιστα την ανοχή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Ο αντιδιδακτορικός αγώνας μας εμπνέει στο σήμερα, δίνει δύναμη και κουράγιο στην εργατική τάξη για να συνεχίζει να βάζει μπλόκο στους φασίστες σε κάθε χώρο δουλειάς, στρατόπεδο και γειτονιά.

Για να πολεμά το σύστημα που τον γεννά, τον καπιταλισμό ο οποίος όποτε βρέθηκε σε αδιέξοδο δεν δίστασε να αμολήσει τα μαντρόσκυλα του,τους φασίστες με μοναδικό σκοπό να χτυπήσει τους εργάτες και να χύσει το αντικομμουνιστικό του δηλητήριο. 

Το εργατικό κίνημα, όσο και αν προσπαθούν να το βάλουν σε γύψο,να το απογοητεύσουν φαίνεται πως δεν σκύβει το κεφάλι.

Ο δίκαιος και αποτελεσματικός αγώνας των εργατών της Cosco και των εργαζομένων στην E-food δείχνει το δρόμο της διεκδίκησης για να έχουμε μια καλύτερη ζωή σήμερα, δείχνει ότι ακόμα και τα μεγαθήρια μπορούν να λυγίσουν μπροστά στη θέληση και τον αγώνα των εργατών.

Ζητώ ο ηρωικός ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου, εμπρός για νέους αγώνες! 

Παναγιώτης Μπουγιούρης
Φαντάρος ΕΛΔΥΚ

Δείτε ακόμα...