Στρατιώτης από Έβρο: Καταδικάζουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή μας σε αυτόν!

Δεμένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό «ARC ENDURANCE», το οποίο μετέφερε στρατιωτικό υλικό του στρατού των ΗΠΑ - Ιούνιος 2022
Φώτο Αρχείου / Δεμένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό «ARC ENDURANCE», το οποίο μετέφερε στρατιωτικό υλικό του στρατού των ΗΠΑ – Ιούνιος 2022

Σε επιστολή του που μας απέστειλε στρατιώτης που υπηρετεί στον Έβρο, αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή την συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία, την πρόσφατη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και τον κίνδυνο πιο γενικευμένης σύρραξης, παίρνω  την απόφαση να γράψω αυτή την επιστολή για να εκφράσω την αντίθεση μου στην συνεχιζόμενη ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Είμαι αντίθετος με την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μου, με την αποστολή πολεμικού υλικού, σφαίρες, πυροβόλα, τεθωρακισμένα γιατί αποδυναμώνουν την άμυνα της χώρας. Όλος αυτός ο εξοπλισμός αγοράστηκε από τον ιδρώτα και το υστέρημα του λαού μας.

Είμαι αντίθετος με την δημιουργία και την ενίσχυση των αμερικαΝΑΤΟικών βάσεων σε όλη τη χώρα, την χρησιμοποίηση από την ΝΑΤΟική πολεμική μηχανή των υποδομών της, λιμάνια, οδικοί άξονες, στρατόπεδα γιατί την μετατρέπουν σε στόχο αντιποίνων, η παρουσία τους εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ζωή του λαού μας. Δεν μας προστατεύουν από την τουρκική επιθετικότητα, όπως επικαλούνται κυβερνητικοί και άλλοι παράγοντες, αφού το ΝΑΤΟ είναι που ενισχύει την τουρκική επιθετικότητα, δεν αναγνωρίζει σύνορα, αξιωματούχοι του δηλώνουν συνεχώς «βρείτε τα».

Τι είδους προστασία αποτελούν οι κοινές ασκήσεις Αμερικανών ( που πριν την άσκηση το έπαιζαν «τουρίστες» στην Αλεξανδρούπολη) και άλλων «συμμάχων» με τις τούρκικες ένοπλες δυνάμεις με σενάριο κατάληψης νησιού του Αιγαίου; Τι προστασία είδε ο κυπριακός λαός από την παρουσία στο νησί της αγγλοΝΑΤΟικής βάσης κατά την εισβολή και κατάληψη μεγάλου μέρους του νησιού το 1974;

Είμαι αντίθετος με την συνεχιζόμενη αύξηση των δαπανών για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες. Δίνονται κάθε χρόνο δισεκατομμύρια ευρώ, δαπάνες που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας. Την ώρα που οι συνθήκες διαβίωσης των στρατευμένων συνεχώς και χειροτερεύουν, με τα έξοδα να διογκώνονται για την κάλυψη των βασικών μας αναγκών. Να υπάρχουν ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής ακόμα και νερού σε πολλές μονάδες, τα έξοδα για τις μετακινήσεις μας να έχουν εκτοξευτεί και ο εξευτελιστικός μισθός των 8, 7 ευρώ να μην φτάνει για ένα μπουκαλάκι νερό την ημέρα.

Είμαι αντίθετος με την αποστολή στρατιωτών και στελεχών σε μονάδες ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ, στα σύνορα με την Ρωσία. Οι Έλληνες φαντάροι έχουμε αξίες και ιδανικά. Έχουμε δώσει όρκο στην πατρίδα μας, για την υπεράσπιση του λαού μας, για την ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα.

Δεν παρουσιαστήκαμε στον στρατό για να βαράμε προσοχή στους φονιάδες των λαών, τους Αμερικάνους και του ΝΑΤΟικούς. Δεν έχουμε καμία δουλειά να βρεθούμε εκτός συνόρων, να χύσουμε το αίμα μας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Δηλώνω αντίθετος στο να συμμετάσχω εγώ, η μονάδα μου.

Πιστοί στον όρκο και στο χρέος μας απέναντι στην πατρίδα, το λαό της, τις οικογένειες μας οφείλουμε να καταδικάσουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή μας σε αυτόν!

Χαιρετίζω τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του λαού μας και της νεολαίας, που «μπλοκάρουν» την μετακίνηση των ΝΑΤΟικών φονιάδων, στα λιμάνια, τρένα, στους οδικούς άξονες.

Είμαι περήφανος που η αντιιμπεριαλιστική κατασκήνωση της ΚΝΕ θα γίνει κοντά στην περιοχή μου στις Νηές Μαγνησίας, με σύνθημα: «Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Έτσι γράφεται η Ιστορία!»

Μια κίνηση που δείχνει έμπρακτα την αντίθεση της νεολαίας απέναντι σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς.

Να απαιτήσουμε αποφασιστικά το κλείσιμο όλων των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων!

Να βροντοφωνάξουμε οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλειά!

Στρατιώτης Κουρελάς Λαυρέντης, Έβρος»

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...