Στρατιώτης από Καβύλη Έβρου: Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ!

Εξέγερση Πολυτεχνείου - 17 Νοέμβρη 1973
Εξέγερση Πολυτεχνείου – 17 Νοέμβρη 1973

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου «Έξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ», «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ! 

 Η επέκταση της βάσης της Σούδας, η εγκατάσταση νέων αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε σημείο αναφοράς για τις επιχειρήσεις και ασκήσεις του αμερικανικού στρατού, οι υπέρογκοι εξοπλισμοί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ συνιστούν «αναβάθμιση» της συμμετοχής της χώρας μας στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή. 

Έτσι η “17η Νοέμβρη” δεν αποτελεί μνημόσυνο αλλά αφορμή για περισσότερους αγώνες, πιο μαζικούς και πιο δυναμικούς για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τέτοιες συμμαχίες που έχουν ξεκληρίσει λαούς σε όλο τον κόσμο.

Όλοι οι φαντάροι που έχουμε άδεια ή έξοδο ενισχύουμε με την συμμετοχή μας στις αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις των φορέων του μαζικού κινήματος σε όλη τη χώρα, ώστε να ηχήσει πιο δυνατά το μήνυμα “Το Πολυτεχνείο ζει, στην πάλη για την ανατροπή”!

Οι φωτογραφίες που είδαμε από την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο για τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από συναδέλφους στρατευμένους, τα συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά- έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά» μας γεμίζουν υπερηφάνεια και δύναμη για να συνεχίσουμε, αγωνιστικά την θητεία μας.

Στρατιώτης από Καβύλη Έβρου

Δείτε ακόμα...