Στρατιώτης από Κω: 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, κάθε νέος θυμάται, εμπνέεται, διδάσκεται

Κατάθεση στεφάνου από στρατευμένους στο μνημείο για τους πεσόντες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 1973 - 16/11/21 / Πηγή: ALT.GR

48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, κάθε νέος θυμάται, εμπνέεται, διδάσκεται. Είναι ευκαιρία μέσα σε κάθε στρατόπεδο να γίνει κουβέντα για αυτές τις μεγάλες σελίδες που έγραψε ο λαός μας.

Τα μηνύματα που κοσμούσαν την αιματοβαμμένη πύλη του Πολυτεχνείου, έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, είναι πιο σύγχρονα από ποτέ, ειδικά τώρα που η αστική τάξη της χώρας μας μπλέκει όλο και περισσότερο το λαό στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, έχει μετατρέψει την χώρα σε μια τεράστια βάση – ορμητήριο, στέλνει προσωπικό από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Υποσαχάρια Αφρική για να διεκδικήσει μερίδιο στη λεία. Όλοι θυμόμαστε άλλωστε, το μαύρο ρόλο τους τον καιρό εκείνο, τόσο στη στήριξη των χουντικών, όσο και στην εισβολή και κατάληψη μέρους της Κύπρου.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και τα γεγονότα πριν και μετά από αυτή, φανερώνουν το που είναι ικανή να φτάσει η αστική τάξη για να θωρακίσει την εξουσία της. Δεν έχει θέμα να εναλλάσσει τη κοινοβουλευτική δημοκρατία με στρατιωτικές χούντες με μόνο κριτήριο να αυγατίζει τα κέρδη της.

Φανερώνουν όμως και τη τεράστια δύναμη που αποκτά ο λαός όταν οργανώνεται, την ικανότητα του οργανωμένου κινήματος να τα βάζει με αντιπάλους που φαντάζουν θηρία. Γιατί και από την περίοδο αυτή αναδεικνύεται πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, βαδίζοντας στο δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής με τις πολιτικές μιας χούφτας παρασίτων, που έχουν μαζεμένο στα χέρια τους, το πλούτο που εμείς παράγουμε.

Το δρόμο αυτό καλώ κάθε νέο συνάδελφο στρατιώτη, που δεν βολεύεται με λιγότερο ουρανό, να βαδίσουμε αποφασιστικά.

Δείτε ακόμα...