Επιστολή Στρατιώτη: Τα κατακόκκινα συνθήματα στην πύλη του «ΈΞΩ αι ΗΠΑ», «ΕΞΩ το ΝΑΤΟ» παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ

Κατάθεση στεφάνου από στρατευμένους στο μνημείο για τους πεσόντες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 1973 - 16/11/21 / Πηγή: ALT.GR

48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τα κατακόκκινα συνθήματα στην πύλη του, “ΈΞΩ αι ΗΠΑ, ΕΞΩ το ΝΑΤΟ”, παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ αφού η κυβέρνηση αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα συνεχίζουν να εμπλέκουν τη χώρα μας στους τεράστιους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών με πιο πρόσφατο παράδειγμα τις απαράδεκτες συμφωνίες Ελλάδας-ΗΠΑ και Ελλάδας-Γαλλίας που όχι μόνο “αμυντικές” δεν είναι αλλά αντίθετα μετατρέπουν όλο ένα και περισσότερο τη χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου.

ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δεν προστατεύουν τους λαούς, τους δολοφονούν!

Έχουμε καταλάβει και με το παραπάνω, ότι ούτε τότε αλλά ούτε και σήμερα καμία ιμπεριαλιστική συμφωνία δεν γίνεται για τα συμφέροντα και την προστασία του λαού όπως μας λένε καθημερινά κυβερνήσεις και κανάλια.

Αλήθεια, που ήταν οι “σύμμαχοι” να μας προστατέψουν από τη χούντα; Που ήταν όταν εισέβαλε η Τουρκία στην Κύπρο; Που είναι σήμερα, που δεν αναγνωρίζουν σύνορα στο Αιγαίο και παζαρεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας;

Η “17η Νοέμβρη” δεν αποτελεί μνημόσυνο αλλά αφορμή για περισσότερους αγώνες, πιο μαζικούς και πιο δυναμικούς για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τέτοιες συμμαχίες που έχουν ξεκληρίσει λαούς σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί υπενθύμιση ότι όταν ο λαός το συνειδητοποιεί μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω και να ανατρέψει κάθε τι που μοιάζει ανίκητο.

Με τη σειρά μας και εμείς όλοι οι στρατευμένοι που δεν έχουμε υπηρεσίες και έχουμε εξόδους να συμμετέχουμε στις αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις των φορέων του μαζικού κινήματος σε όλη τη χώρα, ώστε να ηχήσει πιο δυνατά το μήνυμα “Το Πολυτεχνείο ζει, στην πάλη για την ανατροπή”!

Χαιρετίζω την παρουσία των συναδέλφων μου στην κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του ιστορικού κτιρίου, τιμώντας την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, η στάση τους μας γεμίζει περηφάνια και εκπροσωπεί το σύνολο των στρατευμένων.

Στρατιώτης από Κομοτηνή

Δείτε ακόμα...