Στρατιώτης από Λαγό Έβρου: Δεν επιθυμώ να συμμετάσχω ούτε εγώ ούτε η μονάδα μου σε αυτόν τον άδικο πόλεμο

Ορκωμοσία Νεοσύλλεκτων στο Λαγό, Έβρου (Διδυμότειχο)
Φώτο Αρχείου / Ορκωμοσία Νεοσύλλεκτων στο Λαγό, Έβρου (Διδυμότειχο) / Πηγή: FACEBOOK

Στρατιώτης απο το Λαγό Έβρου με δημόσια επιστολή του τονίζει οτι διαφωνεί με τη συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, διαφωνεί που η χώρα έχει γίνει μια απέραντη Νατοϊκή βάση, διαφωνεί με το να σταλούν όπλα, στρατιώτες ή στελέχη στην Ουκρανία. Χαρακτηριστικά δηλώνει: «Δεν επιθυμώ να συμμετάσχω ούτε εγώ ούτε η μονάδα μου σε αυτόν τον άδικο πόλεμο». Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Στρατιώτη:

Εδώ και τόσους μήνες που υπηρετώ την θητεία μου, βλέπω δύο λαούς να σκοτώνονται για τα συμφέροντα των λίγων, αυτών που έχουν τον πλούτο, βλέπω την χώρα μου να εμπλέκεται και αυτή σε αυτό τον πόλεμο στέλνοντας πολεμικό υλικό. Βλέπω τις βάσεις του ΝΑΤΟ να πληθαίνουν, να αποτελούν προγεφύρωμα για μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Σε όλη αυτή την περίοδο που υπηρετώ, που η ακρίβεια έχει βαρέσει κόκκινο, που οι οικογένειές μας τα βγάζουν πολύ δύσκολα, είναι επιτακτικό να παρθούν μέτρα στήριξης των φαντάρων, όπως να αυξηθεί ο μισθός μας που παραμένει στο απαράδεκτο 8,62 ευρώ, να έχουμε δωρεάν μετακινήσεις. Να καλύπτεται το σύνολο των εξόδων που κάνουμε για να καταφέρουμε να βγάλουμε την θητεία, για ρούχα είδη υγιεινής κ.λ.π. Αντιθέτως όμως αντί να καλύψουν τα παραπάνω επιλέγουν κάθε χρόνο να δίνουν το 2% του ΑΕΠ της χώρας στις δαπάνες του ΝΑΤΟ.

Με βάση όλα αυτά δεν μπορώ να πω ότι μένω αμέτοχος. Όλες οι παραπάνω εξελίξεις είναι επικίνδυνες για την πατρίδα μας, για τον λαό της Ελλάδας. Κατά την γνώμη μου όλα τα όπλα, τα πυρομαχικά, οι εγκαταστάσεις του Ελληνικού Στρατού θα πρέπει να αξιοποιούνται για την άμυνα της χώρας μας. Το ίδιο και εμείς οι οπλίτες θητείας, καθώς αυτόν τον όρκο έχουμε δώσει.

Σαν στρατιώτης διαφωνώ με την συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο,διαφωνώ που η χώρα μας έχει γίνει μια απέραντη Νατοϊκή βάση που μας εμπλέκει σε μεγαλύτερους κινδύνους, διαφωνώ με το να σταλούν όπλα, στρατιώτες ή στελέχη στην Ουκρανία. Για αυτό και δεν επιθυμώ να συμμετάσχω ούτε εγώ ούτε η μονάδα μου σε αυτόν τον άδικο πόλεμο.

Οι λαοί όλων των χωρών δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους, μπορούν και πρέπει να ζουν ειρηνικά και να μην σκοτώνονται για τα συμφέροντα μιας μειοψηφίας. Τέλος θα ήθελα να σταθώ αλληλέγγυος στον συνάδελφο καταδρομέα που τιμωρήθηκε επειδή είπε το αυτονόητο, ότι στέκεται ενάντια στο πόλεμο και την εμπλοκή της χώρα μας σε αυτόν. Είναι κατά την γνώμη μου άδικη η ποινή, η απαγόρευση ο κάθε νέος στρατευμένος να εκφέρει άποψη για ένα τέτοιο θέμα που το επηρεάζει άμεσα και θα πρέπει να παρθεί πίσω.

Αντί επιλόγου θα ήθελα να παραθέσω τους στίχους του ποιητή:

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή να παλεύεις για την ειρήνη και το δίκιο.

Στρατιώτης (ΠΒ) Κωσταδήμας Βασίλης, Λαγός, Έβρος

Δείτε ακόμα...