Στρατιώτης από Σάμο: Γιατί προβλέπεται να αντιμετωπίζεται η υγεία των στρατευμένων σαν κόστος;

Στρατιώτες - Φαντάροι - στρατευμένοι - 79η Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) μετά από άσκηση στη Σάμο
Φώτο Αρχείου / 79η Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) μετά από άσκηση στη Σάμο / Πηγή: Eurokinissi

Με επιστολή του στο alt.gr στρατιώτης από τον 79ο Λόχο Διαβιβάσεων Εθνοφυλακής (ΛΔΒΕΘ) ζητά να γίνουν μαζικά τεστ ανίχνευσης του νέου κορονοϊού στις μονάδες. Ταυτόχρονα καταγγέλλει το γεγονός ότι η η υγεία των στρατευμένων αντιμετωπίζεται σαν κόστος. Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Στρατιώτη:

Γιατί προβλέπεται να αντιμετωπίζεται η υγεία των στρατευμένων σαν κόστος;

Τις τελευταίας εβδομάδες με την άφιξη της μετάλλαξης “Όμικρον”, η πανδημία του κορονοϊού είναι σε άνοδο παγκοσμίως. Το ένα μαύρο ρεκόρ διαδέχεται το άλλο και το ήδη πιεσμένο εθνικό σύστημα υγείας βρίσκεται υπό κατάρρευση, με τραγικές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση συνεχίζει να παραθέτει το εμβόλιο ως “πανάκεια”, μην παίρνοντας κανένα άλλο ουσιαστικό μέτρο προστασίας για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού. Πρόκειται για συνταγή που εφαρμόστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα και απέτυχε.

Εμείς οι νέοι στρατευμένοι που αυτόν τον καιρό υπηρετούμε τη θητεία μας, ζούμε στο πετσί μας αυτήν την κατάσταση μέσα από τις μονάδες μας. Ειδικότερα στο νησί της Σάμου, επιστρέφοντας από το 1ο γκρουπ εορταστικής άδειας, ήδη από τις πρώτες μέρες πολλοί στρατιώτες και στελέχη βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Παρ’ ότι είχαν έρθει σε επαφή με αρκετούς, αφού βρίσκονταν στις μονάδες, όπως είναι λογικό, δεν έγινε τεστ σε όσους ήρθαν σε επαφή, ούτε καν στους στρατιώτες που βρίσκονταν στον ίδιο θάλαμο! Το μόνο μέτρο που πάρθηκε ήταν οι εκκλήσεις από στελέχη να φοράμε μάσκες συνεχώς και να είμαστε γενικώς και αόριστος προσεκτικοί…

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το γεγονός ότι σε λίγες μέρες επιστρέφει το 2ο γκρουπ από την εορταστική άδεια (η κατάσταση που περιέγραψα παραπάνω λαμβάνει χώρα με την απουσία δεκάδων ατόμων από κάθε μονάδα) και την επόμενη ξεκινάει η κατάταξη της Ά ΕΣΣΟ του 2022 εντείνουν την ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι, σχετικά με τη διαβίωσή μας στις μονάδες.

Τα όποια τεστ γίνονται, είναι με το “σταγονόμετρο”, αφού στο στρατιωτικό νοσοκομείο σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ακολουθείται, δεν προβλέπεται να διενεργείται ράπιντ τεστ σε όσους δεν έχουν πυρετό!

Γιατί όμως προβλέπεται να αντιμετωπίζεται η υγεία των στρατευμένων σαν κόστος;

Γιατί θα πρέπει ο στρατιώτης να βάλει ο ίδιος το χέρι στην τσέπη (όπως κάνει συνεχώς άλλωστε) αν θέλει να κάνει ραπιντ τεστ;

Ούτε προβλέπεται ούτε είναι αντικειμενική μια τέτοια κατάσταση. Είναι ανάγκη άμεσα να γίνουν καθολικά τεστ στις μονάδες, πριν και μετά την επιστροφή του 2ου γκρουπ και την άφιξη της Ά ΕΣΣΟ 2022. 

Πρέπει να πυκνώσουν οι φωνές που αναδεικνύουν τα προβλήματα μέσα στις μονάδες! Η ζωή με αξιοπρέπεια δε σταματάει έξω από τις πύλες των στρατοπέδων!

Καλή Χρονιά με το κεφάλι ψηλά!

Στρατιώτης από 79 ΛΔΒΕΘ, Σάμος

Δείτε ακόμα...