Στρατιώτης από Θήβα: Δε γινόμαστε συνένοχοι στις σφαγές και τους πολέμους τους!

Ασκήσεις ειδικών δυνάμεων στο πεδίο βολής Κανδηλίου - Προσομοιώσεις καταστολής σε κατοικημένες περιοχές / Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021
Πηγή: Eurokinissi

Στην τελική ευθεία για ολοκλήρωση μπαίνει η νέα επιθετική ενέργεια που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την απαράδεκτη απόφαση για αποστολή Ελλήνων στρατιωτικών στη ζώνη του Σαχέλ στην Αφρική.

Είναι ένα ακόμα βήμα στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας σε επιθετικές αποστολές σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Σαν να μην έφτανε το πολιτικό προσωπικό που ήδη στέλνει η Ελλάδα στις χώρες αυτές, τώρα όπως ανέφερε με ανατριχιαστικό τρόπο ο υπουργός άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος θα στείλουμε και «ΜΆΧΙΜΕΣ δυνάμεις» για να στηρίξουμε την εδώ και πολλές δεκαετίες σφαγή και αιματοκύλισμα των λαών της περιοχής. Είναι να απορεί κάνεις τι δουλειά έχουν Ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις έξω από τα σύνορα της χώρας. Τίνος τα συμφέροντα θα πάνε να διαφυλάξουν εκεί…

Φαίνεται λοιπόν ποιος επωφελείται από τέτοιες συμφωνίες σαν την ελληνογαλλική που υπεγράφη πριν λίγους μήνες. Το κεφάλαιο που βλέπει τη συγκεκριμένη περιοχή σαν ένα υπέροχο φιλέτο προς εκμετάλλευση καθώς εκεί μπορεί να αναπτύξει ποικίλες χρυσοφόρες δραστηριότητες από την εκμετάλλευση της γεωγραφικής θέσης της συγκεκριμένης περιοχής, του ορυκτού της πλούτου, ακόμα και του ήλιου για χάρη μεγάλων έργων φωτοβολταϊκών που θέλουν να στήσουν διάφορα μονοπώλια στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης. Έτσι μπροστά στις μπίζνες τους δεν υπολογίζουν ούτε τις λαϊκές ανάγκες και συμφέροντα αλλά ούτε καν την ανθρώπινη ζωή.

Είναι πρόκληση για τον λαό, τη νεολαία, τους νέους στρατευμένους και κάθε προοδευτικό άνθρωπο να στέλνονται στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και εξοπλισμός αξίας πολλών δισεκατομμυρίων (τα οποία ακριβοπληρώνουμε εμείς και οι οικογένειες μας κάθε χρόνο)
2500(!) χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της χώρας…

Ακόμα χειρότερα είναι όταν προσπαθούν να μας πείσουν τον λαό να γίνουμε χειροκροτητές αυτών των αποστολών και εξελίξεων, όταν προσπαθούν να μας πείσουν ότι με αυτόν τον τρόπο θωρακίζεται η χώρα και τα συμφέροντα της. Η ιστορία όμως, η πείρα που έχει αποκτήσει ο λαός μας από τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ εδώ και 70 χρόνια αλλά και από τις παλιότερες ιμπεριαλιστικές αποστολές στις οποίες συμμετείχε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μαρτυράει το που θα καταλήξει και η νέα κίνηση που ετοιμάζεται. Μόνο δυστυχία, νεκρούς, σακατεμένους, πρόσφυγες δημιούργησε το ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, την Συρία, το Αφγανιστάν, τις χώρες της Αφρικής και όπου αλλού έχει πάει! Τίποτα διαφορετικό δεν θα δούμε σε αυτό το νέο επεισόδιο του ίδιου δολοφονικού σίριαλ.

Ταυτόχρονα δεν πρέπει να πέσει ο λαός στην αυταπάτη που προσπαθούν να του καλλιεργήσουν όλα τα αστικά κόμματα που μέχρι τώρα έχουν κυβερνήσει στον τόπο. Μας λένε τάχα ότι η συμμετοχή της χώρας σε τέτοιες αποστολές μας θωρακίζει, κεφαλαιοποιεί τις λυκοσυμμαχίες που έχουμε και ότι τώρα θα μπει φρένο στις τουρκικές προκλήσεις και διεκδικήσεις. Λες και η Τουρκία δεν είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και άρα θεωρητικά σύμμαχος μας ή λες και όταν εξελίσσονταν εγκλήματα όπως αυτό της εισβολής και κατοχής στην Κύπρο, η κρίση στα Ίμια αλλά και οι καθημερινές παραβιάσεις και απειλές εκ μέρους της Τουρκίας η χώρα μας δεν ήταν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ τα οποία θεωρητικά μέσω των δικών τους διακηρύξεων προστατεύει τα μέλη του…

Σαν να μην είδαν και να μην άκουσαν όμως, η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και όσοι στηρίζουν αυτήν την πολιτική για όλα αυτά και μας καλούν να βγούμε να γιορτάσουμε που οι «φίλοι» μας οι Γάλλοι υπέγραψαν ότι θα βοηθήσουν τη χώρα σε περίπτωση που δεχτεί απειλή. Μα δεν πρόλαβε καλά καλά να στεγνώσει το μελάνι από τις υπογραφές στη συμφωνία για να φανεί το ψέμα τους καθώς ήδη Γαλλία και Τουρκία αναπτύσσουν στρατιωτικές και εμπορικές συμφωνίεςενώ οι Γάλλοι ξεκαθάρισαν -για να αποφεύγονται και οι παρεξηγήσεις- ότι η «προστασία» δεν αφορά την ΑΟΖ.

Ο λαός της περιοχής και ιδιαίτερα οι νέοι στρατευμένοι δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα.

Να καταδικάσουμε και να βάλουμε κάθε δυνατό εμπόδιο στην αποστολή Ελλήνων στρατιωτών σε οποιαδήποτε μέρος εκτός των συνόρων.

Να επιστρέψουν άμεσα όσοι ήδη βρίσκονται σε αντίστοιχες αποστολές.

Η θέση των Ελλήνων στρατιωτών και του εξοπλισμού μας είναι εδώ για την προστασία της χώρας και των εδαφών της.

Παπαχαραλάμπους Γιώργος, Στρατιώτης ΤΘ από την Θήβα

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...