Στρατιώτης από το Σουφλί Έβρου: Όσο και αν θέλουν να μας φοβίσουν με τέτοιου είδους πρακτικές να ξέρουν ότι δεν θα τους περάσει!

Σουφλί-Έβρος
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Αλληλεγγύη εκφράζει στρατιώτης από το Σουφλί Έβρου μέσω καταγγελίας που έστειλε στο alt.gr για την αντιδραστική απόφαση που πάρθηκε από την διοίκηση του 644 Μ/Κ Τ.Π. σε βάρος φαντάρου. Ο στρατιώτης αναφέρει τα εξής:

Η απαράδεκτη απόφαση σχετικά με το συφάνταρο που διαμαρτυρήθηκε για να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του Covid στη μονάδα του στην Αλεξανδρούπολη πρέπει άμεσα να ανακληθεί!

Δεν φτάνει που τόσο καιρό ερχόμαστε αντιμέτωποι με ελειπέστατα μέτρα προστασίας για την πανδημία στις μονάδες που οφείλονται στην επιδεικτική αδιαφορία της κυβέρνησης σχετικά με την προστασία της υγείας της δικής μας και των οικογενειών μας. Επιδιώκεται κι από πάνω να φιμωθούμε και να μη βγάζουμε άχνα.

Αυτές οι πρακτικές που εφαρμόστηκαν στο 644 Μ/Κ ΤΠ βρίσκουν εύφορο έδαφος στον τρόπο που αντιμετωπίζει σήμερα το κράτος την υγεία των στρατευμένων ως ένα κόστος που δεν σκοπεύει να καλύψει. Έτσι φτάνουμε σε απαράδεκτες πρακτικές να χαρακτηρίζουν “ψυχικά άρρωστο” κατά το δοκούν όποιον βλέπουν να διεκδικεί και να διαμαρτύρεται προκειμένου να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα και να κρύψουν κάτω από το χαλί το πρόβλημα. Να ξέρουν όμως πολύ καλά ότι οι διεκδικήσεις των στρατευμένων δε θα σταματήσουν αλλά αντίθετα μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο.

Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στο συνάδελφο ο οποίος ζήτησε τα αυτονόητα. Αυτή η αντιμετώπιση αποτελεί ευθεία προσβολή σε κάθε στρατιώτη που κάνει αυτή την περίοδο τη θητεία του και έχει έρθει αντιμέτωπος με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας στις μονάδες μας. Όσο και αν θέλουν να μας φοβίσουν με τέτοιου είδους πρακτικές να ξέρουν ότι δεν θα τους περάσει!

Στρατιώτης από Σουφλί Έβρου

Δείτε ακόμα...