Στρατιώτης ΕΛΔΥΚ: Δωρεάν μαζικά και συχνά τεστ για όλους τους στρατιώτες

ΕΛΔΥΚ - Στρατιώτες

Υπηρετώ τη θητεία μου στην ΕΛΔΥΚ στο 1ο Μ/Κ Τάγμα Πεζικού. Οι περισσότεροι που υπηρετούμε εδώ είμαστε νέοι από λαϊκές οικογένειες που ήρθαμε να εκπληρώσουμε τη στρατιωτική μας θητεία, μακριά από τα σπίτια μας κ τις οικογένειες  και είμαστε για ακόμα μια φορά στο ίδιο έργο θεατές.

Ενώ η έξαρση της πανδημίας βρίσκεται σε εξέλιξη αντί να παρθούν περισσότερα μέτρα πρόληψης από τη κυβέρνηση κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη δουλειά και βάζουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο την υγεία όσων εργάζονται ή υπηρετούν στη μονάδα. Από 1η Αυγούστου η Κυπριακή κυβέρνηση σταμάτησε τα δωρεάν rapid test που διεξάγονταν ανά περιοχές και υποχρεώνοντας τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο ή να κάνουν ανά 72 ώρες rapid test το οποίο κοστίζει 8 έως 10€. 

Μέχρι τώρα ο φαντάρος μπορούσε δωρεάν να κάνει rapid test και να μπορέσει να καθίσει σε μαγαζί στην έξοδο του. Πλέον αν δεν έχει κάνει το εμβόλιο θα πρέπει να υπολογίζει πως στη έξοδο του θα ξοδέψει 8€ για το test. Ακόμα, όταν ένας φαντάρος φεύγει με άδεια τον στέλνουν εκτός στρατοπέδου να κάνει rapid test για την πτήση χωρίς να του το παρέχει δωρεάν ο στρατός. 

Το βασικότερο είναι πως από τη στιγμή που δεν υπάρχουν μαζικοί και δωρεάν έλεγχοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα κρούσματα στις μονάδες θα αυξηθούν κατακόρυφα.

Απαιτούμε να μην παίζουν με την υγεία μας και την τσέπη μας. 

Δωρεάν μαζικά και συχνά test για όλους τους στρατιώτες και αξιωματικούς ούτως ώστε να διαφυλαχθεί η υγεία μας και η υγεία των οικογενειών των στελεχών. 

Στρατιώτης ΕΛΔΥΚ

Δείτε ακόμα...